Născut în Barbaresco, Italia, Francesco Rivella s-a alăturat companiei Ferrero în 1952, imediat după ce a absolvit chimia la Universitatea din Torino.
A lucrat în ceea ce era cunoscut drept „camera de chimie” a companiei, un laborator unde au prins viață unele dintre cele mai iconice produse ale brandului. Misiunea sa? Perfecționarea rețetelor și găsirea combinațiilor ideale de ingrediente pentru a crea dulciuri inconfundabile.
Rivella a fost mai mult decât un simplu chimist, a fost manager senior și mâna dreaptă a lui Michele Ferrero, fondatorul gigantului Ferrero. El a călătorit alături de acesta în întreaga lume, pentru a studia dulciuri.
Jurnalistul Gigi Padovani scrie în cartea sa „Mondo Nutella” că cei doi călătoreau prin lume pentru a cumpăra dulciuri „nu pentru a le copia, ci pentru a le face mai bune”.
Împreună, Francesco Rivella și Michele Ferrero au transformat Ferrero într-o forță globală, iar Nutella într-un simbol al deliciului.
Rivella a fost prieten cu scriitorul italiano-evreu, chimistul și supraviețuitorul Holocaustului, Primo Levi. După o carieră impresionantă, Francesco Rivella s-a retras în Alba, dedicându-se pomiculturii și tradiționalului joc cu mingea „pallapugno”. Rivella s-a stins din viață pe 14 februarie 2025, la exact 10 ani de la moartea lui Michele Ferrero.
Potrivit legislației, suntem obligați să cenzurăm comentariile ce incită la ură, reprezintă atac la persoană sau conțin cuvinte necenzurate.
Vă îndemnăm la discuții decente!