„Conform probelor prezentate în instanță, inculpatul, în perioada noiembrie 2018 - august 2019, urmare a încheierii un contract de antrepriză cu o companie pentru realizarea reparației Casei de Cultură a comunei a cărui primar era, a extorcat și primit, în mod sistematic de la directorul adjunct a companiei suma de 300 000 de lei în mai multe tranșe (adică 5 % din suma contractului), pentru a nu crea impedimente la recepţia lucrărilor executate şi pentru a semna procesele-verbale de recepţie a lucrărilor.
Ulterior primirii sumei extorcate, deși lucrările nu au fost realizate în volum deplin, primarul a semnat și autentificat procesele-verbale de recepție a lucrărilor, cu un cost vădit exagerat la suma totală de 4.193.102,24, cauzând astfel un prejudiciu material Primăriei.
Urmărirea penală a durat șapte luni, iar judecarea cauzei mai bine de trei ani. Inculpatul a pledat nevinovat pe parcursul procesului, însă instanța a apreciat probatoriul administrat și a stabilit vinovăția acestuia”, se arată în comunicatul emis de Procuratură.
Pe data de 2 septembrie 2020, un primar, un fost primar şi un consilier ai primăriei comunei Goteşti, raionul Cantemir, au ajuns în vizorul Direcţiei generale teritoriale Sud a CNA, după ce au fost denunţaţi că ar fi cerut mită de la reprezentanţii unui agent economic. Bănuiţii ar fi estorcat banii pentru a favoriza o decizie a Consiliului local privind alocarea bugetului pentru lucrările de reparaţie, pe care urma să le efectueze agentul economic.
Administrația Publică Locală și Primăria din Gotești au dezmințit informațiile apărute în spațiul public.
Pe data de 6 mai 2021, ofițerii CNA au examinat cauza penală pornită la 1 septembrie, după ce administrația locală și Primăria din Gotești a fost denunțată pentru luare de mită și au stabilit vinovăția fostului primar de la Gotești, raionul Cantemir, Chicicov Panainte Gheorghe. Direcția Generală teritorială Sud Urmărire Penală a solicitat Consiliul comunei Gotești să examineze sesizarea care conține rezultatele investigării cauzei penale, și să fie întreprinse „măsuri pentru înlăturarea cauzelor și condițiilor care au contribuit la săvârșirea infracțiunii, cât și neadmiterea pe viitor a unor astfel de derogări”.
Potrivit legislației, suntem obligați să cenzurăm comentariile ce incită la ură, reprezintă atac la persoană sau conțin cuvinte necenzurate.
Vă îndemnăm la discuții decente!