„Circa 400 de milioane de lei ar costa bugetul municipal pentru a acoperi noile scumpiri la resursele energetice. Este vorba de o nouă sumă de bani care nu era planificată pentru acoperirea acestor cheltuieli. Așa ne arată datele preliminare - calculele pe care le-am făcut la Întreprinderile RTEC, Apă Canal Chișinău, Lumteh și alte entități ale Primăriei.
Asta când unii de la Guvern ne spun să facem economii, doar că nu iau în considerare că aceste prețuri bat foarte tare în bugetele locale și, în loc ca acești bani să fie redirecționați în proiecte, vor merge în acoperirea facturilor pentru a face față.
Având în vedere că în legea bugetului de stat pentru anul 2025, pentru Fondul de reducere a vulnerabilității energetice, este prevăzută o sumă de 1 524 402,8 mii de lei, în fondul de rezervă al Guvernului, Primăria Municipiului Chișinău va solicita compensarea măcar la unele servicii strategice și anume la transportul public și la iluminatul public, și asta ar fi de aproape 180 de milioane de lei din sursele fondurilor bugetului de stat.
Deoarece vedem că, rând pe rând, ies și este ușor a vorbi frumos de la ecranele televizoarelor cum trebuie să economisim, să păstrăm calmul, dar atunci când suma se ridică la 400 de milioane de lei la bugetul municipal, haideți să fim constructivi, pragmatici și alături de cetățeni. Deoarece este vorba, repet, de iluminatul public și peste 300 de troleibuze”, a declarat Primarul Capitalei, Ion Ceban.
Pe data de 3 decembrie 2024, Agenția Națională pentru Reglementare Energetică a apobat prețuri mai mari la curent electric.
Parlamentul a aprobat pe data de 13 decembrie instituirea stării de urgență, în sectorul energetic, pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu 16 decembrie 2024.
Pe data de 3 ianuarie 2025, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a apobat prețuri mai mari la curent electric.
Potrivit legislației, suntem obligați să cenzurăm comentariile ce incită la ură, reprezintă atac la persoană sau conțin cuvinte necenzurate.
Vă îndemnăm la discuții decente!