O moldoveancă a rămas fără permisul de conducere al soțului, la vamă: De ce l-au luat polițiștii

Un alt pasager de la o rută ocazională a fost depistat cu un act falsificat, în punctul de trecere a frontierei Leușeni. Documentată este o conațională asupra căreia s-a depistat permisul de conducere al soțului, cu semne rezonabile de contrafacere.

Foto: colaj

Ieri, 13 octombrie 2022, în jurul orei 22:50 s-a apropiat pe sensul de ieșire din țară autocarul de rută ocazională „Chișinău-București”. Printre pasageri a fost identificată cetățeanca Republicii Moldova, pe care, în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au trecut-o la nivelul II de control, ceea ce presupune verificări adiționale. Ca urmare, în unul din buzunarele genții personale a fost depistat un permis de conducere ucrainean, emis pe numele unui bărbat. Cercetările amănunțite asupra permisului au rezultat cu faptul că este falsificat.

În declarații, conaționala a informat că documentul aparține soțului, cetățean al Ucrainei, care în prezent se află în România. Alte detalii cum a fost obținut și faptul că este falsificat nu ar cunoaște.

În cauză, permisul falsificat a fost ridicat și va ajunge în laboratorul criminalistic al IGPF, pentru expertiză. Cetățeanca și-a continuat călătoria.

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale VEST investighează cazul sub toate aspectele legale.


Pub