Facebook, pe marea listă neagră: Rusia acuză platforma de extremism și terorism

Acuzații dintre cele mai grave au fost lansate asupra celei mai mari și populare platforme de socializare din lume.  Facebook a fost luată în vizor de ruși, iar concluziile acestora sunt înfiorătoare, dacă ar fi să le dăm crezare, desigur. Rușii au plasat Facebook, alături de alte mari companii, pe o mare listă neagră și acuză platforma de extremism și terorism, scrie playtech.ro

Foto: Profimedia Images

De fapt, Rusia a lansat aceste acuzații chiar la nivelul Meta – compania-mamă care deține Facebook, dar și gigantul Instagram, cel puțin la fel de popular ca bătrâna platformă de socializare care ne-a schimbat tuturor viețile.

Rușii spun că Meta lui Mark Zuckerberg e „teroristă şi extremistă”. Dincolo de faptul că aceste cuvinte sunt în sine foarte dure și de-a dreptul șocante, probabil inclusiv pentru CEO-ul Zuckerberg, experții vorbesc și despre faptul că ceea ce face Rusia acum deschide calea unor posibile căi legale de atac ce s-ar putea îndrepta împotriva utilizatorilor din Rusia ai gigantului tech.

Serviciul rus de monitorizare financiară a lansat aceste acuzații dure care fac la această oră înconjurul marilor redacții din întreaga lume occidentală.

Deși vorbim despre niște termeni extrem de duri și lipsiți de orice menajament, nu e de mirare atitudinea Rusiei împotriva gigantului tech. Regimul de la Kremlin dorește să controleze informațiile care ajung la popor, pentru a-l putea manipula, lucru ce se întâmplă, de fapt, în orice regim totalitar. Libertatea de exprimare pe care o conferă utilizatorilor o astfel de platformă nu este pe placul unor lideri care se tem de critici și care își mențin puterea, supremația și controlul prin dezinformare.

Prin urmare, numeroase acțiuni ale Moscovei au convers până acum către sugrumarea libertății de expresie din Moscova și îngreunarea accesului la site-uri occidentale, inclusiv la site-uri oficiale sau ale marilor publicații media.


Pub