(foto) Sportivii moldoveni au adus 34 de medalii, de la Turneul Internațional de înot din Burgas

În orașul Burgas din Bulgaria s-a desfășurat cel de-al VIII-lea Turneu Internațional de înot „BREEZE. Moldova a cucerit 34 de medalii în probele indiviuale și 4 în ștafetă.

Foto: Facebook

Republica Moldova a fost reprezentată de sportivi din trei orașe, clasificându-se în echipele de la Chișinău, Tiraspol și Bălți. În mod tradițional sportivii din Moldova au câștigat cele mai multe medalii, au fost stabilite mai multe realizări naționale de rang înalt și obținute două titluri „Maestru al sportului”.

La competiție au concurat peste 500 de sportivi din mai multe țări în cinci categorii de vârstă.

Sportivii din municipiul Chișinău în clasamentul pentru medalii sau poziționat cu următoarele rezultate:
Maria Korlateanu - a câștigat 8 medalii de aur (4 la campionatul individual în categoris „fete de 12 ani” + 4 medalii de aur în ștafetă). Maria a devenit cea mai bună sportivă a turneului la vârsta ei și a primit un premiu de la organizatorii Turneului.

Dan Siminel - 5 medalii de aur, o medalie de argint și una de bronz (antrenor Postica Sergiu), Alexandra Ablovatskaya - 5 medalii de aur și o medalie de argint (antrenor Semirunchik Valentina), Dmitry Kulemza (antrenor Yury Yazadzhi) - pentru prima dată a obținut titlul „Maestru al sportului” și 5 medalii de aur.

 Alexia Savinova - 4 medalii de aur, 2 medalii de argint și 2 de bronz!

S-au remarcat și echipele din Bălți și Tiraspol: Mihai Danielobținut titlul „Maestru al sportului” din Republica Moldova; Belchanedenko Matilda - a stabilit cea mai mare realizare pentru sportivii de 12 ani la o distanță de 100 brassBukatar Alexandra a stabilit două cele mai mari realizări la distanțe de 50 și 100 metri liberDemyanov Ilya - la o distanță de 400 metri complex.

     



Pub