Va fi blocat mâine bd. Stefan cel Mare și Sfânt? Poliția cere lui Ceban să dispună înlăturarea protestului

protest sor
Foto: imagine simbol/partidulsor.md

În contextul în care locuitorii capitalei sunt indignați de faptul că circulă cu dificultate pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, după ce protestatarii partidului „ȘOR” au instalat 100 de corturi pe mijlocul bulevardului, poliția anunță că a solicitat Primăriei mun. Chișinău să dispună înlăturarea de către organizatorii protestului a corturilor de pe carosabil. În același timp, primarul de Chișinău spune că: „Ceban nu încalcă legea” și îndeamnă locuitorii capitalei să ocolească centrul orașului.

Solicitarea poliției

„Poliția a solicitat primăriei să dispună înlăturarea de către organizatorii protestului a corturilor de pe carosabilul bd. Ștefan cel Mare și Sfânt. Reprezentantul primăriei a ales să plece de la locul protestului, fără a întreprinde măsurile necesare. O scrisoare adresată primarului General a fost transmisă și astăzi. Poliția a inițiat un proces pe faptul blocării traficului, toate acțiunile protestatarilor fiind documentate.

Solicităm Primăriei Municipiului Chișinău ca, în temeiul legii 26 cu privire la întruniri, să dispună de urgență deblocarea traficului pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, prin dezinstalarea corturilor”, menționează poliția.

Reacția lui Ceban

„V-ați învățat să cereți de la Ceban. Dar Ceban nu încalcă legea, pentru că voi sunteți incompetenți! Bulevardul Ștefan cel Mare – blocat”, menționează Ceban.

Acesta a solicitat să fie întoarsă poliția locală municipiului Chișinău.

„Stimați cetățeni, mă adresez fiecăruia, veți fi manipulați și puși împotriva primăriei Chișinău, dar noi vă rugăm să ocoliți centrul orașului, deoarece vor destabilizare”, spune Ion Ceban.

El a adăugat că poliția este cea care trebuie să răspundă de ordinea publică și să întreprindă măsuri dacă este încălcată legea: „În dispoziția primăriei este că are loc protestul și nu e vorba de a permite sau nu anumite acțiuni”.


Participanții la protestul organizat de Partidul „ȘOR” au instalat 100 de corturi pe mijlocul bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt, blocând astfel circulația transportului pe porțiunea dintre Sfatul Țării și Maria Cebotari.

În acest sens, poliția anunță că aceste corturi pot fi înlăturate și traficul va putea fi reluat la capacitate normală, doar printr-o dispoziție a Primăriei mun. Chișinău.

De asemenea, poliția a atenționat organizatorii protestului că poartă răspundere pentru acțiunile ilegale care sunt admise de protestatari, inclusiv blocarea traseului.

Ținem să menționăm că circulația troleibuzelor este sistată pe bd. Stefan cel Mare și Sfânt din cauza protestului organizat de Partidul „ȘOR”. Vedeți aici cum sunt redirecționate rutele.


Amintim că, începând cu 18 septembrie, activiști ai Partidului „ȘOR” s-au adunat la un protest în fața președinției și a parlamentului de la Chișinău. Participanții cer organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Amintim că procurorii au deschis un dosar pe marginea finanțării ilegale a Partidului Politic „ȘOR”. În cadrul dosarului, au fost efectuate peste 100 de percheziții. Tot în cadrul aceluiași dosar a fost reținută Marina Tauber, care recent a trecut din penitenciar în arest la domiciliu.

Pe 16 septembrie, curent, Comisia Electorală Centrală (CEC) a expediat procurorei-șefe a Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, o scrisoare prin care solicită examinarea circumstanțelor cu privire la controlul reflectării veniturilor și cheltuielilor Partidului Politic „ȘOR” în campania electorală din cadrul alegerilor noi din 29 mai, curent.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente