Ultima oră! Rusia va anexa mâine regiunile ocupate din Ucraina, unde s-au desfășurat „referendumurile”
Ceremonia de semnare a tratatelor privind aderarea a patru teritorii din Ucraina la Federația Rusă va avea loc vineri, 30 septembrie, la ora 15:00, în Marele Palat al Kremlinului, a anunțat secretarul de presă al președintelui, Dmitri Peskov, scrie ria.ru
Foto: ria.ru

Potrivit lui Peskov, în marja ceremoniei, Vladimir Putin va discuta cu șefii așa-ziselor republici populare Lugansk și Donețk, precum și cu liderii regiunilor Herson și Zaporojie.

Răspunzând la întrebări, secretarul de presă al președintelui a precizat că se vorbește despre semnarea unor acorduri „cu toate cele patru teritorii care au organizat referendumuri și s-au adresat părții ruse cu o cerere corespunzătoare”.

Republica Moldova condamnă „așa-numitele plebiscite” organizate de Rusia în regiunile ocupate ucrainene din Herson, Zaporojie, Donețk și Luhansk. „Aceste pseudo-plebiscite constituie un pretext fals pentru anexarea cu forța a unor teritorii suverane ale Ucrainei. Astfel, țara noastră nu recunoaște rezultatele acestor acțiuni ilegale”, menționează Ministerul de Externe și Integrării Europene de la Chișinău.


Pub