Moldova, pe podium la Campionatul European de Para Powerlifting: Sportivii noștri au cucerit argintul și bronzul la competiție

Sportivii moldoveni au înregistrat performanțe remarcabile la Campionatul European de Para Powerlifting, care s-a desfăşurat în perioada 24-29 septembrie 2022 la Tbilisi, capitala Georgiei.

Foto: Ministerul Educației și Cercetării RM

Ştefan Roşca a reuşit să cucerească două medalii de argint (Best Lift şi Total Lift) în categoria de până la 107 kg.

Larisa Marinenkova a luat argintul (Total Lift) și medalia de bronz (Best Lift) în categoria de greutate de până la 73 kg.

Egor Briculschi, fiind la prima sa participare la campionat, reuşeşte să devină Campion European (Best Lift şi Total Lift) printre Juniori la categoria de greutate 80 kg.

Denis Raiul a izbutit să se claseze pe locul 3 (Total Lift).

Campionatul de la Tbilisi a reprezentat o treaptă obligatorie în calificările de la Jocurile Paralimpice Paris 2024.

Victoriile obținute sunt, nu în ultimul rând, și meritul antrenorilor lotului naţional paralimpic: Zinaida Iov şi Dumitru Prodan.

Performanțele sportivilor paralimpici, înregistrate la Campionatul European de Para Powerlifting, sunt memorabile pentru Republica Moldova – toți sportivii din delegația țării noastre au câștigat medalii.

Participarea la competiție a fost posibilă datorită sprijinului financiar al Ministerului Educației și Cercetării, iar sportivii și antrenorii vor beneficia de premii bănești oferite de către Minister în cadrul Galei Sportului, organizată tradițional la sfârșitul anului.



Pub