Șefa de la MAI stă bine pe poziții, nici fotoliul lui Spînu nu se clatină. Cum apreciază Grosu reușitele celor doi miniștri
Ministra de Interne, Ana Revenco, și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, nu pleacă din Guvern, cel puțin în timpul apropiat. Asta a lăsat să se înțeleagă speakerul Parlamentului, Igor Grosu, președinte PAS, în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.
Foto: UNIMEDIA

„Nu sunt de acord cu criticii, aș vrea să văd un bărbat al neamului care ar face față provocărilor pe care le are Ministerul de Interne, spre exemplu, cu tot respectul față de bărbații neamului, dar doamna ministră a demonstrat reziliență cum spunem noi, o mobilizare extraordinară, începând cu 24 și până la 24, pe timp de pandemie, pe timp de război. Da, sunt care spun: Domnilor, dacă aș fi fost eu, Doamne ferește”, a menționat Igor Grosu.

Cât privește zvonurile că Ana Revenco ar putea fi demisă, iar în locul său, numit alt ministru, Grosu a delarat că, „evident toate acestea sunt speculații”.

„Dacă vorbim despre Infrastructură, Andrei face un lucru extraordinar, are o dimensiune enormă pe capul lui. Și acum e la București, la o reuniune în care sunt toți miniștrii responsabili de energetică, începând de la Azerbaijan, Turcia, Bulgaria, Grecia, România, Ucraina, o reuniune foarte importantă, în care se discută probleme legate de securitatea energetică. O să găsească soluții, aceste lucruri sunt tratate la cel mai înalt nivel, consumă o groază de energie și timp pentru a soluționa problema”, a adăugat șeful PAS, cu referire la Andrei Spînu.

Speakerul Parlamentului neagă că a fost o perioadă în care erau anumite rețineri față de activitatea lui Spînu, la început de mandat, inclusiv din partea unor reprezentanți ai PAS: „Din partea cui? Contractul (n.r. cu Gazprom) și formula (n.r. prețului la gaz) au fost negociate de socialiști, așa că nu au ce ne spune acum, e formula lor, e angajamentul lui Chicu pe datoria din transnistria... Andrei a moștenit o povară foarte complicată și un dosar foarte complicat”.



Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, este sigur că nu-l paște pericolul unei demisii. Zvonurile despre „problemele pe care le-ar avea” sunt lansate de „șmecheri, care vor să dezbine”. „Acest lucru nu le va reuși”, a declarat Spînu în cadrul unei emisiuni.

Prim-ministra Natalia Gavrilița, la fel, a respins informațiile din spațiul public despre o eventuală schimbare de Guvern. „Zvonurile despre plecarea mea sunt exagerate”, a spus oficiala.

Și liderul PAS, Igor Gorsu, a declarat că Guvernul Gavrilița rămâne în funcție, dar ambii nu au exclus faptul că vor urma și alte remanieri.

Discuțiile despre o eventuală schimbare a Guvernului s-au intensificat după ce ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu a demisionat, la doar o zi după ce a fost luată la rost de șefa Executivului, în plină ședință de Guvern.

Printre numele unui eventual nou prim-ministru este vehiculat și cel al fostului ministru de Interne în Guvernul Filat, Dorin Recean, actual consilier al președintei Maia Sandu. Informația a fost lăsată fără comentarii de instituția prezidențială.


Pub