Vino la cel mai mare forum dedicat tinerilor și tinerelor din Moldova și descoperă strategiile de dezvoltare a unei comunități

tineri2
Foto: UNICEF

În perioada 22-23 octombrie la Chișinău, va fi organizat cel mai mare forum dedicat tinerilor și tinerelor din Republica Moldova. Scopul forumului este de a oferi ocazia tinerilor și tinerelor să descopere strategii și metode inovative de participare în dezvoltarea programelor și politicilor pentru comunitățile lor și pentru a facilita dialogul cu decidenții politici, în susținerea proceselor democratice.

Timp de două zile, 150 de tineri din toată țara vor interacționa cu peste 50 de experți locali și internaționali care activează sectorul de tineret, al afacerilor europene, al științelor politice, al securității, al diplomației, al guvernanței sau IT.

Printre speakeri vor fi președinta Republicii Moldova, Maia Sandu; deputatul, fostul viceprim-ministru și ministrul al Integrării Europene a Georgiei Georgi Baramidze și deputatul european, vicepreședintele Grupului PPE din Parlamentului European, Siegfried Mureșan.

Vor fi abordate diverse teme, printre care:
# viziuni locale și regionale de dezvoltare a sectorului de tineret;
# șansele integrării europene;
# provocările cu care se ciocnesc tinerii din Moldova.

Forumul se va axa, de asemenea, pe modalitățile de informare a factorilor de decizie, pentru a considera viziunea tinerilor în elaborarea politicilor de dezvoltare.

Evenimentul va întruni nouă paneluri:
# Înapoi în timp – până astăzi – în viitor: 1989-2030;
# Viziunea liderilor politici pentru viitorul Moldovei – spre o mai mare implicare a tinerilor în politică;
# Viitorul cu și pentru tineri;
# Nu lăsa nici un tânăr în urmă;
# Viitorul European al Moldovei;
# Moldova în Europa – Europa în lume;
# Spre reziliența Moldovei –  lupta noastră pentru ziua de mâine (Probleme locale și provocări globale);
# Lumea digitală;
# Oportunități pentru Moldova.

Participarea la Moldova Youth Forum 2022 este gratuită, iar tinerii și tinerele care doresc să participe trebuie să completeze formularul de participare până la data de 9 octombrie 2022. Doar persoanele selectate vor primi un e-mail de confirmare.

Organizatorii vor acoperi costurile pentru cazarea participanților din regiuni. Pentru participanții din municipiul Chișinău, inclusiv suburbii, nu se asigură cazare. Cheltuielile de transport nu vor fi rambursate.

Moldova Youth Forum este un eveniment organizat de către Institutul Republican Internațional, Konrad-Adenauer-Stiftung și Delegația Uniunii Europene în Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente