(video) „Nu vă bateți joc de agricultori”: S-au oprit tractoarele din muncă, în mai multe raioane din țară. Fermierii nu mai rezistă și au ieșit la protest

Fermieri din mai multe localități din țară au lăsat munca la o parte și-au scos tractoarele la marginea câmpurilor și au intrat în grevă de avertizare. Oamenii cer intervenția reală a Guvernului pe lângă FISC și creditori ca să le dea răgaz la plăți.

Foto: UNIMEDIA

„Suntem la o grevă pașnică. Sunt tractoare aici, sunt agenți economici. Prețul la motorină s-a ridicat, iar la producția agricolă a scăzut, mai jos decât anul trecut.

E dureror, a fost secetă, a fost puțină producție și nu știm cum să ne descurcăm.

Ministerul Agriculturii ne-a spus că nu vom avea întrebări cu băncile, cu FISC-ul, dar chiar ieri m-au sunat și mi-au spus că de ce nu am transferat banii pentru impozitul pe venit.

Producția care a fost în Ucraina, întreprinderile sunt pline cu grânele din Ucraina, iată de ce producția noastră e ieftină. Trebuie de hotărât ca producția lor să treacă tranzit în UE, nu să rămână aici.

Statul vrea să achităm impozite, dar ne-a lăsat în voia sorții”, a declarat unul dintre protestatari, care a ieșit la grevă la Căușeni.


Organizații de fermieri din țară anunță proteste cu tehnica agricolă pentru 20 septembrie, în mai multe raioane, pentru că, spun ei, prim-ministra Natalia Gavrilița nu a dat curs solicitării lor de a se întâlni, pentru a discuta problemele din sectorul agricol.

Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, s-a arătat ndeumerit de aceste nemulțumiri și a spus că nu vede „rostul protestelor”. „Mie nu-mi trebuie să-mi spună ei ce trebuie să facă un minister, pentru că eu cunosc obiectul muncii. Mie foarte mult îmi place să lucrez cu oamenii și pentru oameni”, a declarat Bolea.


Pub