Afacerea din care Regele Charles al III-lea a făcut milioane de dolari

19 Sept. 2022, 12:07
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
19 Sept. 2022, 12:07 // Actual //  bani.md

Înainte de a deveni Rege, Charles nu și-a îndeplinit doar atribuțiile regale. El a pus pe picioare și o afacere de milioane de dolari, bazată pe alimente și băuturi organice, venite direct de la ferma sa. Astfel, a devenit unul dintre cel mai mare brand de acest tip din Marea Britanie, potrivit CNN Business.

Charles, un susținător pasionat al protejării mediului înconjurător, a pus pe picioare încă din anul 1990 Duchy Originals, un brand prin care comercializa produsele din ferma sa, Home Farm. De atunci, a devenit cel mai mare brand de alimente și băuturi organice din Regatul Unit, potrivit companiei.

În anul 2021 compania actualului Rege a câștigat aproximativ 4,1 milioane de dolari, fără a fi luate în calcul taxele. Deși brandul a avut și perioade mai puțin profitabile, acesta a prosperat din anul 2009, atunci când a intrat într-un parteneriat cu brandul de supermarket-uri Waitrose.

Afacerea bazată pe produse organice din ferma regală

Lanțul de alimente de lux are acum dreptul exclusiv de a vinde produse sub numele Duchy, iar cumpărătorii pot achizițioan somon, cârnați, lapte, morcovi și afine care pot fi găsite sub numele de „Waitrose Duchy Organic”.

„S-a transformat într-o afacere de mare succes. Poți simți că acest brand are inimă și suflet în spate”, a spus Andrew Bloch, expert în relații publice din Londra.

Prințul a studiat agricultura ecologică și este foarte probabil să se descurce în afacere.

Regele Charles, un adept al protejării mediului înconjurător

Primul produs Duchy Originals a fost un biscuit din ovăz vândut în 1992, urmând a fi produse și fructe, legume, carne sau bere.

„De la începutul anilor 1980, când am avut pentru prima dată responsabilitatea de a gestiona un teren de sine stătător la Highgrove, mi-am dorit să mă concentrez pe o abordare a producției de alimente care să evite impactul sistemului predominant și convențional al agriculturii industrializate, care are un efect dezastruos asupra fertilității solului, biodiversității și sănătății animale și umane”, a declarat Charles în 2021.

Realitatea Live

01 Apr. 2025, 16:52
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Ursu Victor
01 Apr. 2025, 16:52 // Uncategorized //  Ursu Victor

Consiliul Concurenței a venit cu precizări oficiale privind recentele creșteri ale prețurilor la carnea de porc, după apariția unor declarații alarmante în spațiul public și preluări mediatice care au ridicat suspiciuni privind eventuale înțelegeri de cartel sau abuzuri din partea comercianților.

Potrivit instituției, în contextul unei economii de piață, formarea prețurilor este influențată de factori obiectivi, precum cererea și oferta, costurile de producție și transport, nivelul taxelor, fluctuațiile internaționale sau balanța de importuri și exporturi. Consiliul nu are atribuții de a stabili, plafona sau modifica prețuri, și nici nu poate sancționa companiile doar pentru că își majorează prețurile.

Totuși, autoritatea de concurență monitorizează cu atenție piața și intervine în cazul identificării unor practici anticoncurențiale, precum înțelegeri între concurenți privind fixarea prețurilor sau abuzul de poziție dominantă. În acest moment, Consiliul analizează situația de pe piața cărnii de porc pentru a detecta eventuale semnale care ar putea indica astfel de comportamente ilegale.

„Îndemnăm producătorii, comercianții și consumatorii să ne sesizeze orice comportament suspect. Vom interveni acolo unde legea ne permite”, se menționează în comunicatul oficial.

Consiliul Concurenței reiterează că își menține angajamentul de a asigura o piață corectă și competitivă, în beneficiul consumatorilor și al unei economii sănătoase.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!