BCS a inițiat o moțiune de cenzură asupra activității Guvernului Republicii Moldova

Vasile Bolea
Foto: captură ecran

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) a inițiat, în cadrul ședinței plenare de astăzi a parlamentului, o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Republicii Moldova. Deputatul BCS Vasile Bolea a dat citire moțiunii, menționând că exprimă vot de neîncredere față de guvernul condus de Natalia Gavrilița.

„Republica Moldova este condusă de un guvern care nu are legitimitate politică. Acest guvern este hotărât să sacrifice bunăstarea cetățenilor Republicii Moldova pentru a câștiga credite de încredere în fața Comisiei Europene. Acest guvern nu a găsit soluții adecvate asupra situațiilor de criză”, a declarat Bolea.

Acesta a mai declarat că Republica Moldova are cel mai slab guvern din ultimii 31 de ani de independență.


Moțiunea de cenzură exprimă retragerea încrederii acordate guvernului la investitură. Moțiunea de cenzură asupra activității guvernului poate fi inițiată de cel puțin 1/4 din numărul deputaților aleși. Moțiunea simplă și de cenzură se adoptă cu votul majorității deputaților prezenți.

În cazul adoptării moțiunii de cenzură, primul-ministru va prezenta în termen de cel mult trei zile, Președintelui Republicii Moldova demisia guvernului.

Taguri: #Parlament2022
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente