După reținerea unui locuitor al satului Pârâta, instrucțiunile interne ale militarilor la posturile de menținere a păcii vor fi modificate

transnistria
Foto: AFP

Comisia Unificată de Control a avut o nouă reuniune la Tighina în data de 15 septembrie 2022. Unul din subiectele documentate de observatorii militari s-a referit la reținerea locuitorului satului Pârâta, Gurie Popa, la postul de menținere a păcii nr. 9-dreapta (podul peste Nistru din preajma orașului Vadul lui Vodă).

Sub acest aspect părțile au dispus modificarea instrucțiunilor interne ale militarilor în așa fel încât „cazuri similare să nu se mai întâmple”.

„Au continuat discuțiile inițiate anterior privind instalarea abuzivă de către structurile de forță transnistrene a unor noi posturi care obstrucționează libera circulație în Zona de Securitate. Poziția delegației Republicii Moldova în această problemă rămâne constantă: retragerea posturilor ilegale”, se arată în comunicatul Comisiei Unificate de Control.

Părțile au analizat propunerile înaintate pentru depășirea blocajului creat, însă nu au ajuns la consens, iar examinarea subiectului a fost amânată pentru joia următoare, 22 septembrie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente