Sandu îi răspunde lui Krasnoselski: „De mii ori am zis că ne dorim rezolvarea conflictului transnistrean pe cale pașnică. Să nu ne lăsăm manipulați de discursul din Transnistria”

„Am zis de mii ori că ne dorim rezolvarea conflictului transnistrean pe cale pașnică, deci riscurile nu sunt de la Chișinău, nu Chișinăul a atacat o țară vecină, dar Rusia”. Astfel a comentat șefa statului, Maia Sandu, noua solicitare de dialog de la Tiraspol. „Moldova respectă neutralitatea. Să nu ne lăsăm manipulați de discursul din Transnistria sau din partea politicienilor pro-ruși de la Chișinău sau de la Moscova”, a spus Sandu, la Vocea Basarabiei.

Foto: colaj

„Moldova respectă neutralitatea. Să nu ne lăsăm manipulați de discursul din Transnistria sau din partea politicienilor pro-ruși de la Chișinău sau de la Moscova.

Moldova este neutră în continuare, noi respectăm neutralitatea, Constituția noastră nu ne interzice să avem Armată Națională, aceasta este prevederea constituțională să avem armată, armată dotată, ca să-și apere țara, este datoria noastră. Faptul că armata nu este dotată nu este în favoarea noastră. RM e o țară pașnică și va rămâne în continuare. Noi nu vom ataca pe nimeni.

Am zis de mii ori că ne dorim rezolvarea conflictului transnistrean pe cale pașnică, deci riscurile nu sunt de la Chișinău, nu Chișinăul a atacat o țară vecină, dar Rusia. În momentul în care Ucrainei i se întâmplă acest lucru e firesc să ne întrebăm în ce măsură ne putem apăra

Regimul de la Tiraspol trimite multe scrisori, noi avem comunicare prin intermediul Biroului de Reintegrare, prin intermediul dlui viceprim-ministru Serebrian pe subiecte concrete, inclusiv despre cum menținem liniștea și pacea, pentru că noi ne dorim să păstrăm pacea și vom face în continuare tot ce ne stă în puteri, inclusiv vom comunica cu regimul de la Tiraspol mai des decât am făcut-o până acum, pentru a menține pacea”, a declarat președinta.

Așa-zisul lider al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, a venit cu o nouă scrisoare către președinta țării, Maia Sandu. Acesta o invită din nou pe șefa statului la tratative despre „principiile unei reglementări politice pașnice”. Despre aceasta a anunțat negociatorul transnistrean, Vitali Ignatiev, menționând că scrisoarea a fost expediată încă la jumătatea lunii august și „că este un nou semnal al deschiderii Transnistriei și al disponibilităţii acesteia pentru dialogul cu Republica Moldova la cel mai înalt nivel”.


Pub