Permis de conducere „all inclusive” la doar 50 de euro: Un moldovean, prins la frontieră cu actul fals, la volanul unui BMW

Din dorința de a conduce mai multe tipuri de autovehicule, un moldovean și-a perfectat un permis de conducere neveridic. Acest fapt îl face pasibil de pedeapsă penală, după ce actul a fost depistat asupra sa. Incidentul a fost înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute în punctul de trecere a frontierei Leușeni, anunță Poliția de Frontieră. Documentat este un bărbat originar din Dubăsari. Acesta se deplasa la volanul unui BMW cu destinația Germania.

Foto: border.gov.md

„În timpul verificării actelor de călătorie, șoferul de 31 de ani a declarat că nu deține alte acte asupra sa. În vederea excluderii suspiciunilor privind scopul real al călătoriei, polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unui control suplimentar. În rezultatul căruia în portmoneul personal al bărbatului a fost depistat un permis de conducere românesc, eliberat pe numele său cu semne rezonabile de falsificare.

Audiat, tânărul a declarat că și-a perfectat actul respectiv pentru a putea conduce mai multe categorii de autovehicule. Pentru a intra în posesia documentului a apelat la intermediari contra sumei de 50 de euro”, menționează Poliția de Frontieră.

Permisul de conducere falsificat a fost sigilat și transmis pentru efectuarea expertizei tehnice speciale. Cercetările continuă pe caz.


Pub