Ce spune Ion Ceban despre finanțarea Partidului MAN

Primarul capitalei, Ion Ceban, susține că Partidul Mișcarea Alternativa Națională nu este finanțat. „Astăzi la această etapă partidul nu este finanțat și membrii echipei nu sunt finanțați de nicăieri și de nimeni”, a declarat Ceban în cadrul emisunii Puterea a Patra. Totodată, edilul a declat că nu are treabă cu Kremlinul, nici cu omul de afaceri Veaceslav Platon.

Foto: UNIMEDIA

„- Da treabă cu Kremlinul aveți? Ceban: Nu avem. Reiterez la această etapă și în perspectiva apropiată nu cred că este nevoie de finanțe pentru ceva. Când va fi înregistrată oficial formațiunea cred că ne vom descurca pe cont propriu în continuare. Cine va fi dornic să contribuie, o vom face absolut transparent. Nu am avut discuții cu nimeni din cei pe care i-ați menționat dumneavoastră”.

„- Și nici cu Veaceslav Platon nu aveți treabă? Ceban: Cu domnul Platon o singură dată în viață. Asta a fost la o nuntă. Dacă nu greșesc a fost la Sergiu Sîrbu și a fost foarte, foarte demult. De discutat nu am discutat”.

Edilul capitalei, Ion Ceban, va candidat pentru al doilea mandat de primar de Chișinău. Despre aceasta a anunțat în cadrul emisiunii Puterea a Patra. „Avem de finalizat foarte multe proiecte începute, proiecte mari și importante pentru municipiul Chișinău”, a spus Ceban.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat pe 23 august 2022 că a decis să creeze Partidul Mișcarea Alternativa Națională, care va pleda pentru integrare europeană.

Președintele de onoare al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, din care a făcut parte și primarul capitalei, a oferit un comentariu la solicitarea UNIMEDIA, după anunțul lui Ion Ceban de creare a Partidului Mișcarea Alternativa Națională. „Suntem și noi curioși să înțelegem ce s-a întâmplat între timp cu dânsul și ce politică va promova”, a declarat Igor Dodon.

Ceban a devenit primar de Chișinău, fiind membru PSRM. Ulterior, acesta și-a suspendat calitatea de membru al formațiunii, declarând că vrea să fie „un primar apolitic, al tuturor”. În cadrul prezidențialelor din 2020, Ion Ceban și-a luat concediu pentru a se implica în campania electorală în sprijinul lui Igor Dodon.


Pub