Prostia monumentală a rușilor. Putin îi va decapita

21 Iul. 2022, 05:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2022, 05:45 // Actual //  Lupu Eduard

Trupele rusești de apărare aeriană și-au doborât singuri un avion de ultimă generație Suhoi Su-34M. Potrivit mai multor surse, această aeronavă era foarte specială pentru Vladimir Putin, dar și un ajutor de nădejde în război.

Corespondentul rus de război Evgheni Poddubny a publicat un videoclip în care se observă cum trupele rusești de apărare aeriană își distrug singuri unul dintre cele mai importante avioane, mai exact Suhoi Su-34M.

Aeronava a fost distrusă, chiar dacă Evgheni Poddubny a declarat că nu s-a aflat cui aparține avionul doborât.

O înregistrare video a epavei publicată de Ukraine Weapons Tracker a confirmat identitatea avionului care a fost doborât deasupra orașul Alchevsk, fiind vorba de un Su-34M cu numărul de înmatriculare RF-95890, unul dintre cele aproximativ 10 modele Su-34M pe care Suhoi le-a livrat până acum forțelor aeriene ruse. Modelul Suhoi Su-34M este o variantă de ultimă generație fiind echipat cu o avionică îmbunătățită și sisteme radar, electronice, de comunicații și de bruiaj.

Rusia a semnat în mai 2020 un contract cu fabricantul Suhoi pentru a construi 76 de Su-34 la un ritm de opt până la 14 avioane anual până în 2027. Vladimir Putin a plătit peste 50 de milioane de dolari pentru o singură aeronavă.

Acest tip de aeronavă fost conceput pentru a înlocui avionul Suhoi Su-24.

Cele 76 de Su-34 ar trebui să fie suficiente pentru ce Rusia are nevoie. Potrivit Forbes, presa de stat rusă a confirmat faptul că o parte a Regimentului 277 de aviație, înzestrat cu Su-34, a staționat în apropiere de Ucraina.

Din 2021 forțele rusești au început să primească modelele Su-34M, o variantă modernizată, cu avionică nouă, sisteme de comunicații îmbunătățite, sisteme electronice moderne de bruiaj și radar. Cu toate astea, avionul doborât chiar de ruși era cel mai nou model.

De la începutul războiului din Ucraina, Rusia ar fi pierdut mai multe avioane de ultimă generație. Acest lucru a fost confirmat de autoritățile ucrainene, dar și de imaginile publicate.

Potrivit site-ului Oryxspioenkop, armata lui Putin a pierdut cele mai importante avioane Suhoi Su-24, dar și altele. Majoritatea au fost distruse de soldații ucraineni.

Realitatea Live

02 Iun. 2024, 10:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Iun. 2024, 10:28 // Actual //  Lupu Eduard

Ion Munteanu, procurorul învestit în funcție în data de 1 iuie, și-a prezentat prioritățile imediat după depunerea jurământului, în prezența președintelui Maia Sandu. Munteanu a declarat că va pune accent pe dosarele de rezonanță.

„Practic nu încep o activitate nouă, ci continui ceea ce am început. Prioritățile și conceptul rămân aceleași. Procurorul general are responsabilitatea directă asupra celor două procuraturi specializate – PA și PCCOCS, unde se află cele mai complexe și de rezonanță cauze. Vom prioritiza anumite cauze penale, vom urmări rezultatele vettingului și vom analiza situația la expirarea termenului de 20 de zile pentru procurorii notificați de la Procuratura Anticorupție. Suntem, de asemenea, în plin proces de reformare a PA. Ne vom asigura că investigațiile sunt desfășurate cu maximă eficiență, inclusiv în cazul fraudei bancare și al cauzelor legate de criminalitatea organizată, care pot amenința securitatea statului”, a declarat Ion Munteanu.

În contextul unei recente declarații a Maiei Sandu, care a menționat că în justiție se face mai puțin decât se vorbește, Munteanu a spus: „Știm că procuratura nu livrează suficient pentru ca societatea să simtă că se face justiție. Totuși, trebuie să înțelegem că nu doar procuratura este responsabilă pentru imaginea și performanța justiției. Activitatea procurorilor se reflectă în hotărârile instanțelor de judecată. Dacă nu avem rapiditate în cercetarea cauzelor penale în instanță, percepția va rămâne că procuratura nu-și face treaba eficient. Nu spun că procuratura funcționează excelent acum, dar eforturi se depun”.

Procurorul general a subliniat importanța curățării sistemului de justiție și a exprimat optimism față de procesul de evaluare a procurorilor. La o săptămână de la notificarea procurorilor anticorupție pentru vetting, niciunul nu și-a dat demisia.

„Acest an este marcat de procesul de vetting. Este esențial ca acest exercițiu să se desfășoare rapid, pentru a putea construi un sistem de procuratură format din cei care trec cu succes evaluarea și pentru a ne concentra pe investigații ample și complexe. Sunt optimist deoarece nu am primit cereri de demisie legate de acest proces, ceea ce sugerează că procurorii au înțeles importanța exercițiului și sunt încrezători că pot argumenta integritatea lor financiară și etică”, a declarat Munteanu.

Referitor la salariul său lunar, Ion Munteanu a menționat: „Am un salariu majorat datorită promovării exercițiului de vetting, fiind candidat la Curtea Supremă de Justiție, și acesta este de aproximativ 47.000 de lei”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău