Din cauza războiului din Ucraina și a virusul COVID-19, Franța se confruntă cu o criză uriașă a alimentelor. Bucătarii au răbufnit după ce au rămas fără muștar, un condiment foarte căutat.
Schimbările climatice, războiul din Ucraina și COVID-ul au provocat o criză a condimentelor. Franța a rămas fără muștar, iar bucătarii nu își pot finaliza comenzile.
Muștarul este foarte apreciat în cultura franceză. „Îmi fierbe sângele” este redat în franceză prin expresia „la moutarde me monte au nez” ( n.r.- muștarul îmi urcă în nas).
Franța și-a marcat joi cea mai importantă sărbătoare națională, comemorând asaltarea închisorii Bastillia în 1789, care a declanșat Revoluția Franceză, dar au apărut și mari probleme. Muștarul a dispărut din magazine, iar oamenii și bucătari au răbufnit.
Francezii au fost nevoiți să cumpere alte alimente după ce s-au confruntat cu criza muștarului. Hreanul, wasabiul, sosul Worcestershire și chiar cremele de Roquefort, au fost la mare căutare.
Producătorii francezi au rămas fără semințele brune care din care își produc muștarul, iar bucătarii nu au mai avut pentru ce clienți să gătească. Cele mai multe dintre aceste semințe brune – cel puțin 80 la sută dintre ele, conform lui Luc Vandermaesen, directorul marelui producător de muștar Reine de Dijon și președintele Asociației de muștar din Burgundia – provin din Canada.
Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!