O delegaţie rusă a vizitat Iranul de cel puţin două ori în ultima lună. Scopul „excursiilor” la cel mai înalt nivel

17 Iul. 2022, 11:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Iul. 2022, 11:40 // Actual //  Lupu Eduard

O delegaţie rusă a vizitat un aerodrom din centrul Iranului de cel puţin două ori în ultima lună, potrivit consilierului american pentru securitate naţională Jake Sullivan şi a imaginilor din satelit obţinute exclusiv de CNN.

Iranul a început să prezinte Rusiei dronele Shahed-191 şi Shahed-129, cunoscute şi sub numele de UAV-uri sau vehicule aeriene fără pilot, pe aerodromul Kashan, la sud de Teheran, în iunie, au declarat oficiali americani pentru CNN. Ambele tipuri de drone sunt capabile să transporte rachete de precizie teleghidate.

”Avem informaţii potrivit cărora guvernul iranian se pregăteşte să furnizeze Rusiei câteva sute de UAV-uri, inclusiv UAV-uri capabile să utilizeze arme”, a declarat Sullivan.

”Evaluăm că o delegaţie oficială rusă a primit recent o serie de UAV-uri iraniene capabile să atace. Prezentăm aceste imagini surprinse în iunie, care arată UAV-urile iraniene pe care delegaţia guvernului rus le-a inspectat în acea zi. Acest lucru sugerează un interes continuu al Rusiei în privinţa achiziţionarării de UAV-uri iraniene capabile să atace”, a adăugat Sullivan.

Biden este constrâns de presiunea din ce în ce mai mare din partea aliaţilor din Orientul Mijlociu de a întocmi un plan viabil privind Iranul, deoarece speranţele pentru relansarea acordului nuclear din 2015 s-au stins în urma negocierilor stagnate de la Doha, Qatar, luna trecută.

Oficialii de la Casa Albă au dezvăluit la începutul acestei săptămâni că serviciile secrete americane recent desecretizate indică faptul că Iranul ar urma să furnizeze Rusiei ”sute” de drone care să fie folosite în războiul din Ucraina. În acest sens, Iranul s-ar pregăti înceapă antrenarea forţelor ruse cu privire la modul de operare a dronelor la sfârşitul lunii iulie.

Potrivit Washingtonului, Rusia se pare că a apelat la Iran pentru a o ajuta să îşi completeze stocurile de drone. Cu toate acestea, nu este clar cât de moderne sau eficiente vor fi acele drone.

Rusia a apelat anterior la China pentru ajutor în războiul din Ucraina, au declarat oficialii americani în martie. Până la sfârşitul lunii mai, SUA nu au văzut nicio dovadă potrivit căreia Beijingul ar fi oferit vreun sprijin militar sau economic Moscovei pentru invazie, a afirmat Sullivan la acea vreme.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

03 Iun. 2024, 10:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Iun. 2024, 10:15 // Actual //  Lupu Eduard

Începutul verii a adus mii de turiști pe litoralul românesc, unde sunt întâmpinați cu prețuri de extrasezon, dar și cu tarife piperate pentru facilitățile de pe plajă. În stațiunea Mamaia, închirierea unui șezlong poate costa și 50 de lei (echivalentul a 200 de lei moldovenești), comparabil cu prețul unei nopți de cazare în anumite hoteluri din programul „Litoralul pentru toți”.

În alte stațiuni precum Olimp sau Saturn, în plin sezon, prețul pentru închirierea unui șezlong era de aproximativ 20 de lei, evidențiind creșterea semnificativă a tarifelor în Mamaia. Pe 1 iunie, peste 30.000 de turiști au profitat de vremea bună și au ajuns pe litoral, conform patronatelor din turism.

În această perioadă, prețurile pentru închirierea șezlongurilor variază între 30 și 50 de lei în funcție de stațiune și plajă. Programul „Litoralul pentru toți,” desfășurat între 31 mai și 20 iunie, oferă tarife reduse la cazare, atrăgând mulți turiști care beneficiază de prețuri cu până la 70% mai mici decât în vârf de sezon.

„Este perioada în care prețurile pe litoral sunt cu până la 70% mai mici decât în vârf de sezon, iar pentru mulți turiști reprezintă, poate, singura variantă prin care pot merge în vacanță la mare câteva zile.”, a declarat Dragoș Răducan, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), citat de evz.ro.

Turiștii pot petrece un sejur pe litoral cu tarife de cazare începând de la 35 de lei pe noapte de persoană, fără mic dejun, la un hotel de 2 stele din Eforie Nord. În Mamaia, prețurile pornesc de la 100 de lei pe noapte, iar pentru pachetele all-inclusive, ofertele încep de la 200 de lei pe noapte pentru o cameră dublă la un hotel de 3 stele din Jupiter.

În ciuda prețurilor ridicate pentru facilitățile de plajă, programul „Litoralul pentru toți” oferă oportunități accesibile pentru turiștii care doresc să se bucure de o vacanță la mare la prețuri reduse.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău