Astfel, a fost convocată și a avut loc ședința grupului de anchetă, fiind stabilite pistele de investigație, formulate ipoteze asupra scopurilor acestor acțiuni, dar și determinate persoanele suspecte de comiterea faptei.
„Investigațiile au în vedere atât implicarea cetățenilor din interiorul statului, cât și din afară, ceea ce a determinat și inițierea cooperării cu alte jurisdicții.
În cadrul ședinței s-a menționat și faptul că prevederile art. 281 din Codul penal, în redacția actuală (care este o infracțiune mai puțin gravă), nu dau posibilitatea organelor de drept să efectueze măsuri speciale de investigație, fapt care reduce esențial instrumentele de investigare a crimelor din această categorie”, anunță procurorii.
Totodată, s-a determinat ca prin intermediul PG, procuratura specializată PCCOCS să propună amendamente la legislația națională, care să asigure investigarea eficientă a unor astfel de cazuri.
Săptămâna trecută, peste 50 de instituții au fost evacuate după apeluri că ar fi minate. Oamenii legii anunța că după verificarea tuturor locațiilor obiecte explozive nu au fost depistate.
Procurorii PCCOCS și ofițerii INI investighează denunțurile false din ziua de marți, 5 iulie 2022, privind atentate cu bombă în capitală și republică. Potrivit unui comunicat emis de Procuratură, denunțurile au fost trimise de pe o adresă electronică, în după-amiaza aceleași zile, pe mai multe adrese guvernamentale și conțineau mesaje cu caracter amenințător despre plasarea unor obiecte explozive în mai multe instituții din țară.
Potrivit legislației, suntem obligați să cenzurăm comentariile ce incită la ură, reprezintă atac la persoană sau conțin cuvinte necenzurate.
Vă îndemnăm la discuții decente!