Putin anunță „Noua Ordine Mondială”. Majoritatea țărilor vor deveni coloniile statelor puternice

18 Iun. 2022, 08:17
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
18 Iun. 2022, 08:17 // Actual //  bani.md

Vladimir Putin anunță „Noua Ordine Mondială” a statelor suverane puternice precum Rusia. Liderul de la Kremlin ţinut un discurs de încheiere la Forumul economic de la Sankt Petersburg spunând audienței că „Rusia intră în era care începe ca o națiune puternică, suverană. Cu siguranță vom folosi oportunitățile colosale oferite de vremurile actuale și vom fi și mai puternici”. El a mai adăugat: „Este evident că regulile, esența Noii Ordini Mondiale, vor fi stabilite de state suverane puternice”. Celelalte, spune el, sunt „condamnate să rămână colonii fără drept”.

Putin – al cărui discurs a fost amânat de un atac cibernetic asupra locației – a spus că sancțiunile impuse Rusiei în urma invaziei sale asupra Ucrainei sunt „nebune și fără rost”. „Bitzkrieg-ul economic împotriva Rusiei nu a avut nicio șansă de a reuși de la bun început”, a subliniat liderul rus.

Vladimir Putin anunță „Noua Ordine Mondială” și încurajează investițiile în Rusia

În continuare, Putin imploră întreprinderile să continue să lucreze în țară: „Investește aici, că există un potențial uriaș” în Rusia. Este mai sigur în propria ta casă. Cei care nu au vrut să asculte asta au pierdut milioane în străinătate”, a spus președintele rus la conferința economică la Sankt Petersburg.

Tot aici Putin a anunțat o „Nouă Ordine Mondială”  într-un discurs adresat liderilor de afaceri. Acesta le-a spus că țara sa este o „națiune puternică, suverană” și a susținut că Moscova intră într-o nouă eră a dominației. „Este evident că regulile, esența noii ordini mondiale, vor fi stabilite de state suverane puternice”, a spus el. Iar restul şărilor sunt „condamnate să rămână colonii fără drept”, a adăugat Putin

Preşedintele rus a susţinut, de asemenea, că decizia sa de a ordona operațiunea militară specială împotriva Ucrainei a fost dificilă, dar necesară, având în vedere riscurile şi ameninţările la adresa Rusiei şi că obiectivele acesteia vor fi duse până la capăt.

„Toate obiectivele operaţiunii militare speciale vor fi atinse negreşit”, a insistat liderul de la Kremlin într-un discurs la Forumul economic de la Sankt Petersburg, şi continuă: „Decizia a fost menită să-i protejeze pe cetăţenii noştri, pe locuitorii republicilor din Donbas, care timp de opt ani au fost supuşi unui genocid din partea regimului de la Kiev şi a neonaziştilor susţinuţi de Occident”, a justificat el agresiunea militară împotriva Ucrainei lansată pe 24 februarie.

Putin a criticat din nou Occidentul care alimentează cu arme Ucraina

De asemenea, a motivat în continuare Putin, Occidentul „nu doar că a încercat să creeze o anti-Rusie” pe teritoriul Ucrainei, dar a inundat această ţară cu arme şi specialişti militari şi „absolut nimeni nu s-a gândit la oamenii care trăiesc în aceste teritorii”.

Deşi ajunsă la începutul invaziei la porţile Kievului, armata rusă a suferit pierderi grele şi s-a retras din partea de nord a Ucrainei, hotărând să se concentreze pe ocuparea părţii de sud şi a estului pro-rus al acestei ţări, unde înaintează, dar într-un ritm lent.

Putin a mai subliniat că intervenția militară a Moscovei în Ucraina nu a fost cauza problemelor economice globale, învinovățind în schimb țările occidentale că au folosit situația pentru a-și acoperi propriile greșeli.

„Ceea ce se întâmplă nu este rezultatul ultimelor luni, cu atât mai puțin rezultatul unei operațiuni militare speciale pe care Rusia o desfășoară în Donbas. Prețurile în creștere, inflația, problema alimentelor, prețurile la combustibil… sunt rezultatul unor greșeli sistematice în politica economică a actualei administrații americane și a birocrației europene”, a spus Putin.

Realitatea Live

22 Feb. 2025, 19:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Feb. 2025, 19:57 // Actual //  Ursu Victor

În cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră”, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Vladimir Bolea, a declarat că angajații Căilor Ferate din Moldova (CFM) trebuie să-și gestioneze resursele pentru a acoperi restanțele salariale, înă nu exlude și varianta subvenționării. Potrivit acestuia, instituția dispune de active neutilizate, inclusiv locomotive și vagoane vechi, care ar putea fi valorificate pentru a genera venituri.

„Ei singuri știu cât trebuie să-și caute bani, să-și plătească salariile, să-și câștige bani. Spre exemplu, au 85 de locomotive care stau ruinate complet și alte 90 care pot fi vândute. De asemenea, au o bază masivă de fier vechi care poate fi valorificată”, a spus Bolea.

Ministrul a subliniat că CFM are propria comisie responsabilă de administrarea bunurilor și stabilirea prețurilor de vânzare, fără implicarea Ministerului Infrastructurii. Totodată, Bolea a recomandat ca licitațiile pentru vânzarea activelor să fie organizate la nivel internațional, pentru a atrage mai mulți cumpărători și a obține prețuri mai bune.

„Dacă vor participa cumpărători din Turcia sau România, concurența mai mare le-ar putea aduce venituri mai mari. Este important să beneficieze de aceste posibilități”, a adăugat el.

Ministrul a precizat că deciziile privind vânzarea activelor neutilizate aparțin în totalitate administrației CFM, care trebuie să prioritizeze utilizarea resurselor pentru a asigura plata salariilor restante.

Feroviarii au protestat pe 14 februarie, în fața Guvernului, Parlamentului și Președinției Republicii Moldova, pentru a atrage atenția asupra restanțelor salariale acumulate și a cere soluționarea imediată a acestei probleme. Aceștia au anunțat că vor reveni la proteste în data de 28 de februarie. Este vorba de datorii la salarii în sumă de 190 de milioane de lei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!