Rușii vor să radă de pe fața pământului Severodonețk. Își trimit toate rezervele

18 Iun. 2022, 21:59
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
18 Iun. 2022, 21:59 // Actual //  bani.md

Un guvernator ucrainean susţine că ruşii mobilizează în jurul Severodonetsk toate rezervele de care dispune în alte zone, anunţă Sky News.

Rusia trimite un număr mare de trupe de rezervă la Severodonetsk din alte zone de luptă pentru a încerca să obţină controlul total al oraşului din estul ţării, a declarat guvernatorul regiunii ucrainene Luhansk.

„Astăzi, mâine sau poimâine, vor arunca toate rezervele pe care le au… pentru că sunt deja atât de mulţi acolo, încât au ajuns la masa critică”, a declarat guvernatorul regiunii Luhansk, Serhiy Gaidai, la televiziunea naţională.

El a precizat că forţele ruseşti controlează deja cea mai mare parte din Severodonetsk.

Ruşii au folosit artileria pentru a arunca în aer trei poduri care fac legătura cu teritoriul controlat de ucraineni în Severodonetsk.

Oraşul este acum complet izolat.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

22 Feb. 2025, 19:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Feb. 2025, 19:57 // Actual //  Ursu Victor

În cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră”, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Vladimir Bolea, a declarat că angajații Căilor Ferate din Moldova (CFM) trebuie să-și gestioneze resursele pentru a acoperi restanțele salariale, înă nu exlude și varianta subvenționării. Potrivit acestuia, instituția dispune de active neutilizate, inclusiv locomotive și vagoane vechi, care ar putea fi valorificate pentru a genera venituri.

„Ei singuri știu cât trebuie să-și caute bani, să-și plătească salariile, să-și câștige bani. Spre exemplu, au 85 de locomotive care stau ruinate complet și alte 90 care pot fi vândute. De asemenea, au o bază masivă de fier vechi care poate fi valorificată”, a spus Bolea.

Ministrul a subliniat că CFM are propria comisie responsabilă de administrarea bunurilor și stabilirea prețurilor de vânzare, fără implicarea Ministerului Infrastructurii. Totodată, Bolea a recomandat ca licitațiile pentru vânzarea activelor să fie organizate la nivel internațional, pentru a atrage mai mulți cumpărători și a obține prețuri mai bune.

„Dacă vor participa cumpărători din Turcia sau România, concurența mai mare le-ar putea aduce venituri mai mari. Este important să beneficieze de aceste posibilități”, a adăugat el.

Ministrul a precizat că deciziile privind vânzarea activelor neutilizate aparțin în totalitate administrației CFM, care trebuie să prioritizeze utilizarea resurselor pentru a asigura plata salariilor restante.

Feroviarii au protestat pe 14 februarie, în fața Guvernului, Parlamentului și Președinției Republicii Moldova, pentru a atrage atenția asupra restanțelor salariale acumulate și a cere soluționarea imediată a acestei probleme. Aceștia au anunțat că vor reveni la proteste în data de 28 de februarie. Este vorba de datorii la salarii în sumă de 190 de milioane de lei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!