O companie din Turcia este interesată de merele moldovenești. Acestea vor fi vândute în India

livadă
Foto: Facebook/ Asociația Moldova Fruct

Asociația Moldova Fruct a informat că reprezentanții unei companii din Turcia sunt interesați să cumpere mere din Moldova. Producătorii locali au fost vizitați în această săptămână de către reprezentanții Engim Tarim – o companie turcească ce deține una dintre cele mai mari suprafețe de livezi din Europa (850 de hectare) și comercializează mere în India, în Orientul Mijlociu și în Rusia.

Potrivit asociației, compania dorește să inițieze o colaborare cu producătorii de mere din Republica Moldova și să achiziționeze volume mari de fructe pe care ulterior să le vândă preponderent în India.

Conform reprezentanților Moldova Fruct, compania este interesată de soiuri precum: Gala, Red Delicious, Red Chief, Braeburn, Jeromine și Granny Smith, care necesită să fie ambalate în cutii Cargo Bushel de 18 kilograme.

Astfel, în luna august se planifică deplasarea unui grup de producători locali la compania respectivă pentru a studia mai detaliat cerințele exacte pentru soiul, calitatea, calibrul și ambalajul dorit.


Amintim că, în luna aprilie 2022, merele moldovenești au fost exportate către 18 destinații din întreaga lume, precum Federația Rusă, România, Armenia, Belarus, Arabia Saudită, Irak, Qatar, Emiratele Arabe Unite etc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente