Un consilier din Bălți a fost amendat de poliție pentru că a purtat panglica „Sfântul Gheorghe” de 9 mai

boris tuceac
Foto: ESP

Boris Tuceac, consilierul fracțiunii „Partidul Nostru” din Consiliul Municipal Bălți a fost amendat de poliție pentru că a purtat la manifestațiile de 9 mai panglica „Sfântul Gheorghe”. 

Tuceac a scris pe pagina sa de Facebook că a fost amendat și a publicat procesul întocmit de poliție. Acesta a primit o sancțiune de 45 unități convenționale, adică cu 2 250 de lei.

„Așa cum era de așteptat, astăzi am fost amendat pentru că am purtat Panglica Sf. Gheorghe la parada de Ziua Victoriei. Nu vreau să vorbesc prea mult despre asta – cred că actul meu vorbește de la sine. Dacă pentru stat amintirea străbunicului meu mort este egală cu această amendă, sunt gata să plătesc pentru ea cât este nevoie. Pace și bunătate tuturor”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Facebook/Борис Тучак

Amintim că, în data de 9 mai, poliția a înregistrat 42 de cazuri de nerespectare a legislației Republicii Moldova, cu implicarea a 90 de persoane.

Începând cu 20 aprilie, persoanele care confecționează, vând sau dețin simbolurile rusești „V”, „Z” și a panglicii „Sfântul Gheorghe” se vor alege cu amenzi de mii de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente