„De-a lungul timpului sistemul judecătoresc și actorii din acest sistem au fost ținta unor atacuri din partea altor puteri în stat. Dar geneza acestor atacuri a venit întotdeauna din interiorul sistemului. Niște oameni frustrați, cu aspirații neîmplinite, au tot urzit și urzesc în continuare intrigi și scheme menite să-i facă apropiați și utili puterii, pentru a-și atinge într-un final scopurile propuse. Cu regret, urmare a acestor intrigi, au avut de suferit mai mulți judecători, care ulterior s-au reabilitat, inclusiv la CEDO. Însă sechelele lăsate sistemului, se transformă în precedente periculoase.
Nu pot și nici nu doresc să comentez acțiuni realizate, cu încălcarea procedurilor legale, în cadrul unui dosar politic intentat drept răfuială pentru că, am refuzat de a înțelege și a executa „aluziile fine” despre necesitatea demisionării mele din funcția de judecător. Se dorește demisia mea din funcția de judecător, posibil din cauza faptului că, am fost numită în funcție administrativă în perioada fostului Guvern. Totuși, activitatea de magistrat și de administrare a justiției este independentă și nu are treabă cu guvernările. În încercarea de a resuscita acest CSM, unii arhitectori cred că, prin infiltrarea sentimentului de frică și supunere în rândul judecătorilor, își vor atinge scopul final.
Repet, oamenii corecți vor învinge frica, se vor reabilita, însă în final are de suferit actul de justiție. Ce ține de materialele dosarului penal nu voi face nici-un comentariu pentru nu a prejudicia mersul anchetei, dar vă asigur, că voi utiliza toate instrumentele legale, procesuale pentru a mă apăra. Nici una din acuzații privind nedeclararea averii nu are nici un suport probatoriu pertinent, capacitatea mea financiară și disponibilitățile materiale sunt reflectate pe deplin în declarațiile de avere anuale. Venitul lunar al familiei mele îmi permite un trai decent, dar și posibilitatea realizării unor economii”, a scris magistrata pe pagina sa de Facebook.
Amintim că, ofițerii CNA și SIS au descins cu percheziții în biroul judecătoarei Curții Supreme de Justiție, Tamara Chișca-Doneva. Asta după ce CSM, a admis sesizarea Procurorului General interimar, Dumitru Robu privind efectuarea perchezițiilor și pornirea urmării penale pe numele acesteia.
Tamara Chișca-Doneva a luat decizia finală în cazul Gemenii și a dus la obligarea statului de către CtEDO să achite prejudicii de până la 3,6 mln. de euro.
Potrivit legislației, suntem obligați să cenzurăm comentariile ce incită la ură, reprezintă atac la persoană sau conțin cuvinte necenzurate.
Vă îndemnăm la discuții decente!