Droguri, drojdie, alcool și telefoane mobile, depistate în penitenciarele din țară, săptămâna trecută. Ce au mai ascuns deținuții în celule

Săptămâna trecută, în penitenciare a fost înregistrat un număr mediu zilnic de aproximativ 6444 de persoane, 48 - persoane eliberate, 56 - reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit planului activităților de educație și asistență psiho-socială, persoanele deținute au beneficiat de 224 de ore educative, în baza programelor de schimbare comportamentală și școlarizare. Prezența beneficiarilor la programele educative și psiho-sociale a fost de 2618 persoane.

De asemenea, a fost asigurată asistența medicală de urgență prin intermediul Serviciului de urgență 112 în 7 cazuri și au fost efectuate 4 examinări în instituțiile medico-sanitare publice.

Totodată, în prezent în sistemul administrației penitenciare sunt următoarele date epidemiologice în legătura cu infecția Covid-19 privind persoanele private de libertate:

1) Total testări de la începutul pandemiei – 2229;
2) Total confirmați de la începutul pandemiei – 433;
3) La tratament (active) – 1;
4) Imunizați cu schema completă anti-Covid-19 – 3082;
5) Decese în rândul persoanelor private de libertate în legătură cu infecția Covid-19 – 1.

În scopul contracarării pătrunderii obiectelor interzise în penitenciare, în urma efectuării perchezițiilor, la punctele de control și trecere, angajații sistemului administrației penitenciare au depistat: 3 telefoane mobile, 2 cartele SIM, un set de căști audio, 400 de lei moldovenești, un pachet de drojdie, un litru de băutură alcoolică, un pachet de masă vegetală cu miros specific, presupusă a fi droguri și un pachet cu conținut necunoscut.

Toate cazurile au fost documentate și transmise organelor de poliție.


Pub