Planul monstruos al lui Vladimir Putin! După eșecurile suferite de cucerire a Ucrainei acum vrea să o împartă în două

28 Mart. 2022, 08:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2022, 08:46 // Actual //  Lupu Eduard

Invazia din Ucraina nu decurge conform planului inițial al lui Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin se aștepta la un război rapid, susținut de o mare parte din ucrainenii deranjați de conducere. Totuși, lucrurile au stat diferit atunci când au intrat pe teritoriul statului vecin. Aici au găsit un președinte decis să lupte pentru poporul său și o armată care a reușit să țină piept forțelor ruse, susțin oficialii americani.

A trecut mai bine de o lună de război, iar Rusia nu a reușit să cucerească Ucraina. Tocmai din acest motiv, Kirilo Budanov, șeful serviciului de informații militare al Ucrainei (GURMO), susține că planurile lui Vladimir Putin s-au schimbat și a decis să se concentreze doar pe regiunile estice. Eșecurile de a cuceri întreg statul vecin l-au făcut să își dorească să împartă Ucraina în două, partea de est urmând să fie controlată de Moscova.

„De fapt, este o încercare de a crea Coreea de Nord şi Coreea de Sud în Ucraina”, a estimat Jirilo Budanov într-o declaraţie, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Oficialul a precizat că Ucraina nu va sta cu mâinile în sân în fața armatei ruse. În curând, aceștia vor lansa un război de gherilă în zonele țării căzute sub control Rusiei.

Serviciile de informații americane studiază fiecare mișcare a armatei ruse și susțin că aceștia ar încerca să încercuiască trupele ucrainene pe frontul estic din Donbas. În acest scop au început să dacă mutări de trupe, deplasând spre sud trupe de pe pozițiile din zona orașului nordic Harkov și spre nord din pozițiile din zona orașului sudic Mariupol asediat în continuare. În acest mod, o joncțiune a acestor forțe ar putea izola trupele ucrainene care luptă în estul Ucrainei, ale căror efective sunt estimate de Rusia la circa 60.000 de soldaţi.

În timp ce Occidentul și Ucraina susțin că Vladimir Putin a înregistrat un eșec în cazul războiului, Ministerul rus al Apărării a transmis că prima parte a planului este aproape de final. De acum, urmează o nouă etapă, prin care trupele ruse se vor axa pe „eliberarea” completă a regiunii estice Donbas, ce cuprinde provinciile separatiste pro-ruse Doneţk și Lugansk.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

03 Iun. 2024, 17:20
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
03 Iun. 2024, 17:20 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Averea lui Michael Dell, omul din spatele gigantului tehnologic Dell Technologies, s-a prăbuşit cu 11,7 mld. dolari – cea mai mare scădere înregistrată vreodată – după ce rezultatele companiei privind vânzările au dezamăgit investitorii, scrie Bloomberg.

Deşi compania a raportat prima creştere a veniturilor trimestriale din ultimii doi ani, aceasta nu a fost suficientă pentru a impresiona investitorii cu aşteptări mari pentru afacerea cu servere AI. Acţiunile au scăzut pe bursa de la New York cu 18%.

Aproape jumătate din averea lui Dell, de peste 100 mld. dolari, provine de la producătorul de computere din Texas, pe care l-a înfiinţat în urmă cu 40 de ani, pe când era student la Universitatea din Texas. O altă sursă importantă a averii sale provine din participaţia sa la Broadcom Inc. ale cărei acţiuni au scăzut şi ele vineri.

Michael Dell, în vârstă de 59 de ani, preşedinte şi director general al companiei, ocupă locul 13 în topul miliardarilor realizat de Bloomberg.. La începutul lunii martie, el s-a alăturat cercului mic de superbogaţi cu averi de peste 100 de miliarde de dolari, în condiţiile în care cererea crescută de echipamente AI a făcut ca acţiunile să atingă preţuri record.

Alţi miliardari din domeniul tehnologiei şi-au văzut şi ei averile crescând vertiginos pe fondul creşterii fulminante a acţiunilor legate de inteligenţa artificială. Averea netă a cofondatorului Nvidia Corp. Jensen Huang a depăşit pentru scurt timp 100 de miliarde de dolari la începutul acestei săptămâni, după un alt trimestru fulminant al producătorului de cipuri. În prezent, el se află pe locul 16 pe lista Bloomberg a averilor, cu 96,3 miliarde de dolari.

Marile corporaţii au din ce în ce mai mult nevoie de servere de mare putere pentru a antrena şi a rula programe de inteligenţă artificială generativă solicitante, care sunt vândute de Dell şi de alte câteva companii.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău