Obiectivele ambelor părți, pentru susținerea reformării calitative a sistemului afacerilor interne din Republica Moldova, includ revizuirea sistemului de pregătire profesională a polițiștilor, de comunicare strategică și operativă, schimb de date și de interacțiune cu populația. Un alt obiectiv este îmbunătățirea instrumentelor de comunicare ale conducerii MAI și promovarea imaginii unei poliții profesioniste.
Astfel, prin intermediul platformei e-contravenție și datorită dotării agenților constatatori cu echipamentul necesar, cetățenii vor fi asigurați cu servicii prompte și de calitate. Totodată, va fi redus timpul de reacție la intervenții, documentarea va fi mai rapidă, iar factorii de coruptibilitate vor fi diminuați, arată comunicatul emis de instituție.
„Față de provocările cărora sistemul afacerilor interne trebuie să le țină piept astăzi, acordul de cooperare dintre MAI și Fundația Soros dobândește valențe importante și multiple, dincolo de valoarea suportului financiar. Contribuția Soros a sosit la momentul potrivit și ne ajută să punem fundamentul pentru inițierea politicilor de dezvoltare a programelor pentru o reformă durabilă în domeniul afacerilor interne.
Intrarea Soros în acest parteneriat reprezintă pentru noi un semn de încredere și de confirmare că planurile de dezvoltare strategică sunt viabile în cotextul în care sectorul afaceri interne capătă importanță sporită în asigurarea bunei guvernări, stabilității naționale și regionale”, a menționat ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco.
„Fundația Soros Moldova îi susține pe cei care contribuie la crearea unui mediu mai bun pentru trai în țara noastră, iar în rezultatul implementării cu succes a acestui acord, ne propunem să creștem încrederea în poliție și respectiv să creștem sentimentul de siguranță al cetățenilor. În final, vom avea o poliție mai profesionistă și mai bine instruită; vom fi asigurați cu servicii prompte si de calitate, care vor spori securitatea tuturor locuitorilor Republicii Moldova”, a declarat Petru Culeac, directorul executiv al Fundației Soros Moldova.
Senatul Fundației Soros Moldova a aprobat la data de 28 februarie 2022 implementarea proiectului „Suport pentru reforme durabile și asigurarea bunei guvernări a domeniului afacerilor interne din Republica Moldova”, în colaborare cu MAI, cu bugetul de 300.000 de dolari
Potrivit legislației, suntem obligați să cenzurăm comentariile ce incită la ură, reprezintă atac la persoană sau conțin cuvinte necenzurate.
Vă îndemnăm la discuții decente!