„Acum dacă luăm impactul sumar pe cheltuieli și pe venituri, putem spune așa că pe partea de venituri, dacă anterior ne așteptam la suma suplimentare între 3 și 5 miliarde de lei, acum deja discutăm despre un scenariu relativ optimist de 2 miliarde. Pe de-o altă parte noi am spus că am avut multiple cheltuieli suplimentare Printre cele mai importante fiind: criza energetică, indexarea pensiei, sunt anumite efecte de creștere a prețurilor în general pe inflație și cheltuielile direct legate de criza refugiaților. Toate acestea ar duce la sporirea deficitului bugetar cu circa încă șase, șapte miliarde.
O să avem o actualizare a programului care a fost semnat anul precedent și acest deficit așteptăm să fie acoperit în întregime din împrumuturi și granturi.
Deocamdată nu avem toate sursele, acum suntem în proces de elaborare a rectificării bugetare”, afirmă ministrul Finanțelor.
Executarea bugetului public național s-a încheiat cu un deficit în sumă de 3,6 miliarde lei, iar soldurile mijloacelor bănești în conturile bugetelor componente ale bugetului public național au constituit 9,3 miliarde lei, arată comunicatul publicat de Ministerul Finanțelor.
Potrivit legislației, suntem obligați să cenzurăm comentariile ce incită la ură, reprezintă atac la persoană sau conțin cuvinte necenzurate.
Vă îndemnăm la discuții decente!