Liber la călătorii. Lista companiilor aeriene care își reiau zborurile de pe Aeroportul Chișinău

23 Mart. 2022, 13:50
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
23 Mart. 2022, 13:50 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Acum vă puteți planifica o călătorie pentru weekend sau vacanța de Paște fără prea multe griji. Începând cu zilele următoare, unele companii aeriene își reiau zborurile de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

  • Air Moldova – compania aeriană își anunță pasagerii prin e-mail despre anularea zborului. Așadar, dacă călătorii nu au primit o notificare de anulare a zborului, zborul loc. Pentru informații urmăriți site-ul oficial www.airmoldova.md
  • HiSky va relua operarea zborurilor din/spre CHIȘINĂU începând cu Sâmbătă, 26 Martie 2022. Puteți face cunoștință cu programul și să rezervați un bilet pe site-ul oficial https://hisky.aero/
  • TAROM – compania aeriană română reia zborurile regulate către/dinspre Chișinău din 27 martie. Puteți cumpăra bilete de pe site-ul oficial www.tarom.ro.
  • FlyOne – compania aeriană își reia zborurile din 28 martie. Puteți face cunoștință cu programul și să rezervați un bilet pe site-ul oficial www.flyone.eu
Potrivit responsabililor, lista va fi actualizată pe măsură ce sunt publicate informații oficiale de la companiile aeriene.

Precizăm că, luni, 21 martie, autoritățile au anunțat că aeronavele care transportă pasageri vor decola din nou de la Chișinău, după aproape o lună de pauză. Acestea vor tranzita doar România și vor evita spațiul aerian ucrainean.

Amintim că spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis pe data de 24 februarie, când Rusia a invadat Ucraina.  Ca excepție, zborurile charter pentru refugiați, cele pentru transportarea ajutorului medical, cursele care aduceau delegații oficiale, cele medicale sau care transportau poșta erau permise.

Realitatea Live

27 Apr. 2025, 13:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
27 Apr. 2025, 13:51 // Actual //  Ursu Victor

România continuă să se situeze printre cele mai accesibile pieţe imobiliare din Europa Centrală şi de Est, în ciuda creşterii constante a preţurilor locuinţelor. Potrivit unui raport Deloitte, în 2023, un român avea nevoie de 5,9 salarii brute anuale pentru a achiziţiona o locuinţă nouă de 70 mp, în scădere de la 6,3 salarii în 2022. Această poziţie plasează România pe locul patru în topul accesibilităţii locuinţelor în Europa, după Danemarca, Norvegia şi Italia, a explicat Victor Vremera, Chief Operating Officer în cadrul SVN România.

„Exceptând Bulgaria, avem cel mai mare grad de accesibilitate al locuinţelor din regiune. Tendinţa va fi de creştere. Nu cred că vom ajunge să ne raportăm la ţări precum Spania. Chiar şi cu creşterea actuală de preţuri România va rămâne cea mai accesibilă piaţă din regiune” a declarat Victor Vremera, la ZF Live, emisiune realizată cu sprijinul Orange Business.

În acelaşi timp, salariile au înregistrat o creştere de 11% faţă de anul precedent, ceea ce, combinat cu stocul redus de locuinţe, sugerează că preţurile vor continua să crească sau cel puţin să se menţină la nivelurile actuale.

„Având în vedere că astăzi suntem la  +11% faţă de anul precedent privind creşterea salariilor, având în vedere stocul redus, practic preţurile vor rămâne cel puţin la fel sau chiar vor creşte având în vedere stocul de locuinţe tot mai mic”, mai spune Victor Vremera