Tinerii profesioniști din domeniul serviciului public pot participa la Programul de Stagiere Profesională în SUA

tineri SUA
Foto: depositphotos.com

Programul de Stagiere Profesională în SUA (PFP), oferă profesioniștilor tineri din domeniul serviciului public din Rusia, Azerbaijan, Turcia, Armenia, Ucraina, Georgia și Moldova, posibilitatea de a acumula experiență practică în una dintre instituțiile publice din SUA: instituţii publice de stat, primării, consilii regionale, organizaţii non guvernamentale, etc.

Professional Fellows este un program sponsorizat de către Departamentul de Stat SUA, Biroul Educație și Cultură, și administrat de către Consiliile Americane pentru Învăţământ Internaţional în următoarele țări: Rusia, Azerbaijan, Turcia, Armenia, Ucraina, Georgia și Moldova .

Lansat în 2012 de către Departamentul de Stat SUA și administrat de către Consiliile Americane pentru Învăţământ Internaţional, Programul de Stagiu Profesional în SUA (PFP), oferă profesioniștilor tineri din domeniul serviciului public din Rusia, Azerbaijan, Turcia, Armenia, Ucraina, Georgia și Moldova posibilitatea de a acumula experiență practică în una dintre instituțiile din SUA: primării, consilii regionale, organizaţii non-guvernamentale, birourile senatorilor, asociații de juriști, universități, etc. 

Programul acoperă toate cheltuielile legate de participare: viza J1, bilet avia, asigurare medicală, trai, cheltuielile legate de sesiunile de orientare din Washington.

Scopurile Programului:
# Schimbul de experienţă practică în domeniul serviciului public dintre organizaţiile publice din SUA şi Republica Moldova;
# Sporirea aprecierii rolului societăţii civile şi angajamentul acesteia în procesul politic și decizional;
# Crearea parteneriatelor durabile între instituţiile americane şi cele din Republica Moldova pentru soluţionarea problemelor de ordin legal și social comune.

Eligibilitate:
# Cetăţeni ai Republicii Moldova cu vârsta cuprinsă între 25 şi 35 de ani;
# Studii superioare;
# Nivel intermediar sau avansat de cunoaştere a limbii engleze. În absența unui certificat TOEFL sau IELTS, se face o testare gratuită la oficiul Consiliilor Americane din Chișinău;
# Posedarea cunoştinţelor şi a experienţei profesionale în domeniul serviciului public din Republica Moldova;
# Angajaţi sau activ implicaţi într-o organizaţie din Moldova;
# Competenţe de lider şi capacitatea de a lucra în echipă.

Dosarul poate fi depus la linkul de AICI!

Sursă foto: depositphotos.com

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente