„Moldovagaz discută acest subiect. Termenul de 1 mai ține de semnarea unui acord dintre cele două companii, dar el depinde de un audit. Moldovagaz va anunța despre această situația și vom vedea care va fi situația”, a spus ministrul.
Întrebat cât de mare este riscul de a rămâne fără gaz după 1 mai, Spînu a spus că se pregătesc și de scenariul 2.
„Noi și acum avem contraoferte, noi capacităm Energocom, lucrăm la un proiect ca să avem resurse pentru eventuale capacități de stocare a gazului sau procurare în caz de emergență. O vom face în România, facem așa ca Energocom să poată acționa”, a adăugat acesta.
Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a declarat că la moment nu se discută despre stabilirea unor noi termeni noi pentru auditul la MoldovaGaz. „Companiile internaționale, din nou au ezitat să vină în contextul războiului din Ucraina”, a spus Gavrilița.
Curtea de Conturi a demarat auditul conformității în domeniul gazelor naturale, la data de 12 ianuarie. Principala entitatea supusă auditului este SA „Moldovagaz”, dar pe lângă aceasta, controlul se va efectua și în cadrul întreprinderilor înrudite acesteia, care practică activitate de transportare, distribuire a gazelor naturale, precum și alte genuri de activitate.
Potrivit legislației, suntem obligați să cenzurăm comentariile ce incită la ură, reprezintă atac la persoană sau conțin cuvinte necenzurate.
Vă îndemnăm la discuții decente!