Armele rușilor nu „tac”! Atacă nebuneşte: caută mercenari pe care să-i nimicească „fără milă”.

14 Mart. 2022, 22:12
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
14 Mart. 2022, 22:12 // Actual //  bani.md

Trupele ruse au identificat toate poziţiile luptătorilor străini în Ucraina, iar atacurile vor continua „fără milă”, afirmă purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, potrivit Interfax.

Ruşii atacă nebuneşte: caută mercenari pe care să-i nimicească „fără milă”. Un convoi cu echipamente militare a fost zărit în Belarus venind spre Ucraina

„Cunoaştem toate locurile în care se află mercenarii străini în Ucraina. Aceştia vor continua să fie loviţi, aşa cum sa întâmplat ieri în satul Starichi şi în baza militară Iavoriv. Unele ţări occidentale încurajează implicarea cetăţenilor lor în acţiuni militare împotriva unităţilor ruse. Responsabilitatea pentru moartea lor va reveni numai administraţiilor acestor ţări”, declară oficialul.

În Belarus, un convoi mare de echipamente militare a fost văzut în tranzit către graniţa cu Ucraina, scrie agenţia ucraineană UNIAN, citând un filmuleţ al unui martor aflat la faţa locului. „Coloana inamicului din Belarus se apropie de graniţa cu Ucraina”, subliniază presa ucraineană, precizând că „videoclipul prezintă camioane militare şi alte vehicule blindate. În faţa coloanei se află un vehicul marcat cu litera V, care ar putea indica apartenenţa acestuia la Forţele Armate Ruse”.

„Aproape toate” atacurile Rusiei în Ucraina „au stagnat”, inclusiv înaintarea infamului convoi în nordul ţării despre care se vorbeşte câteva zile. Un înalt oficial american al apărării a spus acest lucru într-un briefing de presă. Sursa a precizat că atacurile Moscovei asupra oraşelor Cernihiv şi Harkov sunt, de asemenea, în stagnare, adăugând că forţele ruse au mutat o coloană de aproximativ 30 de vehicule în oraşul Izium, probabil pentru a bloca fluxul forţelor ucrainene din lateral.

Realitatea Live

Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 20 februarie 2025 (partea 2)
20 Feb. 2025, 16:01
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Ursu Victor
20 Feb. 2025, 16:01 // Bănci şi Finanţe //  Ursu Victor

Elvira Nabiullina, guvernatoarea Băncii Centrale a Rusiei, a declarat că este prematur să se vorbească despre ridicarea sancțiunilor impuse Rusiei sau despre revenirea sistemelor internaționale de plată Visa și Mastercard pe piața rusă. Potrivit acesteia, nu participă la negocieri privind anularea restricțiilor, iar sistemele de plată nu au contactat Banca Centrală în legătură cu reluarea activității lor în Rusia, scrie interfax.ru.

În cadrul unei declarații, Nabiullina a subliniat că Banca Centrală nu include în prognozele sale de bază scenarii legate de încheierea războiului din Ucraina. „Actualizăm prognozele de patru ori pe an, în funcție de informațiile disponibile. În prezent, considerăm prematur să includem în prognoza de bază posibilele consecințe ale unei soluționări a conflictului militar. Vom monitoriza evoluția situației”, a precizat guvernatoarea.

Totodată, Nabiullina a promis continuarea discuțiilor cu guvernul privind mecanismele de deblocare a activelor rusești înghețate în străinătate. Ea a calificat drept „absolut nedreaptă” înghețarea activelor investitorilor privați care nu sunt sub incidența sancțiunilor. Potrivit acesteia, în 2023 autoritățile au reușit să deblocheze aproximativ 570 de miliarde de ruble sub formă de valori mobiliare și plăți de cupoane, de care au beneficiat 1,5 milioane de investitori ruși.

Anterior, Anatoli Aksakov, președintele Comitetului Dumei de Stat pentru Piața Financiară, a afirmat că Visa și Mastercard ar putea reveni în curând pe piața rusă, deoarece „au pierdut un mare segment de piață” și ar fi interesate să revină pe fondul negocierilor dintre Rusia și SUA privind încheierea războiului din Ucraina. Totuși, Aksakov a adăugat că rușii s-au adaptat deja la noile servicii, precum sistemul național de plăți „Mir” și sistemul de plăți rapide (SPB), care și-au demonstrat eficiența tehnologică.

Visa și Mastercard și-au suspendat activitatea în Rusia în primăvara anului 2022, ca răspuns la invazia rusă în Ucraina. În urma acestei decizii, mulți cetățeni ruși au început să deschidă conturi bancare în țările din Comunitatea Statelor Independente (CSI) pentru a putea folosi carduri bancare în străinătate. Unul dintre principalele hub-uri pentru acest „turism bancar” a fost Kazahstanul, unde, în doar două luni din 2022, rușii au emis 50,7% din numărul total de carduri bancare pentru acel an.

Surse diplomatice citate de The Moscow Times au precizat că Rusia a solicitat în cadrul negocierilor cu SUA deblocarea activelor de stat înghețate și relaxarea sancțiunilor. Moscova urmărește, printre altele, accesul la cele 6 miliarde de dolari înghețate în SUA, investiții ale Băncii Centrale în active denominate în dolari înainte de începerea războiului. Kirill Dmitriev, șeful Fondului Rus de Investiții Directe, a sugerat că unele companii străine ar putea reveni pe piața rusă în al doilea trimestru al anului 2025.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!