„Nu avem semnale despre implicarea regiunii transnistrene în acțiunile militare în contextul războiului din Ucraina”, a spus Gavrilița în cadrul unei conferințe de presă.
Prim-ministra, Natalia Gavrilița, susține că solicitarea Tiraspolului de a recunoaște definitiv independența, după ce Moldova a semnat cererea de aderare la UE este „de 30 de ani”, iar asemenea declarații „au fost făcute atunci, când Moldova a semnat aderarea la anumite foruri internaționale”.
Stânga Nistrului cere Chișinăului și comunității internaționale să-i recunoască definitiv independența, după ce RM a semnat cererea de aderare la UE. Tiraspolul se declară nemulțumit că autoritățile de la Chișinău nu s-au consultat cu regiunea transnistreană înainte de a semna cererea.Republica Moldova a depus cererea de aderare la Uniunea Europeană. Documentul a fost semnat de șefa statului, Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, și prim-ministra Natalia Gavrilița. „Unele decizii trebuie luate prompt și hotărât, folosind oportunitățile oferite de peisajul schimbător al lumii”, a declarat Maia Sandu.
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a condamnat „graba cu care conducerea țării noastre, reprezentată de Partidul Acțiune și Solidaritate, a depus cererea de aderare a Moldovei la Uniunea Europeană”.
„Presiunea publică și calculele politice au schimbat deciziile guvernării”, afirmă politologul Dionis Cenușa, cu referire la anunțul șefei statului, Maia Sandu privind semnarea cererii de aderare a RM la UE.
Fostul premier, Ion Chicu, a spus că cererea de aderare a RM la UE este o acțiune de PR, iar războiul din Ucraina nu are cum grăbi procesul.
Și Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, a venit cu o reacție.
Potrivit legislației, suntem obligați să cenzurăm comentariile ce incită la ură, reprezintă atac la persoană sau conțin cuvinte necenzurate.
Vă îndemnăm la discuții decente!