„Nu am analizat legea cu privire la procuratura și nu vreau să mă pronunț cu privire la faptul pentru care funcție poate opta adjunctul Procurorului General. Dar a spune că nu poate pretinde la funcții de conducere, deoarece acestea se ocupă prin concurs este o aberație.
Toate funcțiile de procuror se ocupă în baza de concurs.
În aceste condiții doar un analfabet, care nu are habar de regulile de interpretare, poate sa facă referință la faptul, ca funcțiile se ocupă prin concurs, pentru a face distincție între funcțiile pentru care poate opta și funcțiile pentru care nu poate opta adjunctul Procurorului General.
Repet - nu exclud că distincția se poate face. Doar că aceasta distincție trebuie justificată prin argumente, care nu sunt aberante. Dar așa cum la moda este principiul „scopul scuză mijloacele”, cel mai probabil, aberația va triumfa, căci nimeni nu se va complica să facă o analiză temeinică și imparțială. Și încă va fi aplaudată de foarte multă lume, care nu înțelege, că abuzurile de astăzi, împotriva celor care nu le plac, mai mult ca probabil, pavează calea spre abuzurile de mâine, împotriva unora dintre cei care aplaudă sau a celor dragi lor”, a menționat Nicolae Eșanu.
Consiliul Superior al Procurorilor a decis să ia act de demersul Procurorului General interimar, Dumitru Robu, cu privire la eliberarea din sistemul Procuraturii a lui Ruslan Popov și să-i remită lui Robu materialele, „pentru demararea procedurilor administrative”. Asta după ce Popov nu și-a ales nicio funcție din cele propuse, declarând că ar exista și altele vacante, care ar fi ascunse intenționat și că legislația prevede contrariul.
Săptămâna trecută, CSP a amânat examinarea demersului, pentru a-i oferi timp lui Popov să facă cunoștință cu lista funcțiilor vacante și să decidă daca alege una dintre acestea.
Potrivit legislației, suntem obligați să cenzurăm comentariile ce incită la ură, reprezintă atac la persoană sau conțin cuvinte necenzurate.
Vă îndemnăm la discuții decente!