A vrut să plece în vacanță, dar pandemia i-a dat planurile peste cap. Agenția i-a întors banii după implicarea APCSP

18 Feb. 2022, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
18 Feb. 2022, 17:14 // Actual //  MD Bani

Un client din orașul Chișinău a cumpărat un pachet turistic de la o agenție de turism  în sumă de peste 15 565 lei, dar din cauza condițiilor pandemice serviciul turistic menționat nu a fost realizat la data preconizată.

„Ulterior consumatorul și agentul economic au convenit amânarea realizării serviciului pentru anul 2021, însă din cauza unor condiții pandemice impuse de către țara gazdă, pe care consumatorul nu le-a putut realiza din motive obiective, serviciul menționat a rămas nerealizat. După o adresare prealabilă către agentul economic consumatorul nu a reușit să-și obțină revendicările, fapt ce l-a determinat să se adreseze către APCSP.”

Într-un final, consumatorul și-a recuperat banii doar după implicarea APCSP.

n procesul de examinare a reclamației, a fost citat agentul economic pentru a oferi explicații pe cazul dat. În continuare agentul economic a contactat consumatorul pentru a soluționa amiabil problema dată, restituindu-i consumatorului suma integrală pentru serviciul turistic procurat. Consumatorul a rămas mulțumit indicând în declarație, că i-a fost restituită suma integrală de 15 565 lei pentru serviciul nerealizat și nu solicită răspuns în scris din partea APCSP.

Realitatea Live

05 Apr. 2025, 11:18
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Ursu Victor
05 Apr. 2025, 11:18 // Uncategorized //  Ursu Victor

Germania analizează posibilitatea de a repatria cele 1.236 de tone de aur aflate în prezent în custodia Rezervei Federale din New York, potrivit unei investigații publicate de Politico. Valoarea metalului prețios este estimată la aproximativ 113 miliarde de euro.

Motivul? Tot mai mulți oficiali germani nu mai consideră Statele Unite un partener de încredere, în special în contextul unei posibile reveniri la putere a fostului președinte Donald Trump. Potrivit publicației, guvernul german este „șocat” de imprevizibilitatea politicii americane și de escaladarea discursurilor extremiste din jurul campaniei lui Trump.

Germania deține a doua cea mai mare rezervă de aur din lume, iar 37% din această rezervă este stocată în SUA, ca formă de garanție financiară în eventualitatea unor nevoi urgente de conversie în dolari sau alte valute forte. Însă în actualul context geopolitic, inclusiv în urma unei serii de declarații radicale ale unor apropiați ai lui Trump și a intervențiilor în alegerile din UE, acest aranjament pare din ce în ce mai riscant.

„Bineînțeles că întrebarea se pune din nou acum”, a declarat Marco Wanderwitz, deputat CDU aflat la final de mandat, care încă din 2012 solicita controale mai stricte asupra aurului depozitat în SUA și, eventual, repatrierea acestuia. La rândul său, europarlamentarul Markus Ferber a cerut mai multă transparență și inspecții clare privind rezervele.

Tema repatrierii aurului german nu este nouă, dar devine din nou actuală într-o lume în care „de neconceputul devine brusc gândibil”, remarcă Politico, referindu-se la noile incertitudini din relația transatlantică și la tentațiile autoritariste ale fostului lider american.

Această mișcare ar putea marca o schimbare profundă în încrederea Berlinului față de aliatul său tradițional și ar putea avea implicații majore în arhitectura financiară globală.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!