(doc) Parlamentul a votat proiectul de lege cu privire la piața produselor petroliere de la noi din țară

Foto: depositphotos.com

Parlamentul a votat în lectură finală un proiect de lege cu privire la piața petrolieră din Republica Moldova. Prin prezentul proiect se propun mai multe modificări la legislația care se referă la activitatea operatorilor pe piața produselor petroliere. Proiectul de lege a fost votat de 56 de deputați PAS.

Autorii proiectului propun aplicarea unor mecanisme de ordin legal menite să schimbe starea lucrurilor care se înregistrează ultimii ani în acest sector, astfel încât în rezultatul implementării modificărilor să fie creat un climat favorabil pentru dezvoltarea atât a liberii concurențe cât și a eficienței întregului sector.

Măsurile propuse

#1. Introducerea unui moratoriu temporar asupra construcțiilor stațiilor petroliere.

#2. Reducerea taxei de licență pentru importul și comercializarea cu ridicata a carburanților.

#3. Majorarea de până la zece ori a amenzilor aplicate companiilor petroliere pentru încălcarea legislației din domeniu.

#4. Obligarea utilizării e-facturii la procurarea angro a produselor petroliere, pentru a reduce riscul de vânzare la negru, care afectează bugetul de stat și libera concurență.

#5. Modificarea modalității de efectuare a controalelor calității carburanților, pentru a identifica și preveni mai ușor vânzările de produse petroliere necalitative, sau situațiile în care se vinde o cantitate de carburanți mai mică decât cea afișată la pompă.

Sursă foto: depositphotos.com.

Taguri: #Parlament2022
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente