(VIDEO) Brutăria Bardar, locul cu tradiții de 20 de ani! Au pregătit surprize culinare pentru sărbătorile de iarnă

29 Dec. 2021, 14:59
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
29 Dec. 2021, 14:59 // Bani și Afaceri //  MD Bani

La doar 20 km de Chișinău găsim Brutăria Bardar, unde mirosul deliciilor culinare persistă în această perioadă a sărbătorilor. Este o brutărie cu tradiții de peste 20 de ani. A fost înființată de familia Sava și Victoria Plugaru. Este o afacere care a reușit să reziste în timp, care tradițional, cocea și coace pâine, colaci, cozonaci, rulade, Panettone, mai nou.

Brutăria a pregătit un meniu vast pentru sărbătorile de iarnă! Puteți găsi produse ca: rulade dulci, crăciunei, colaci, plăcinte semifabricate congelate, cozonaci, Panettone după rețeta italiană.

„Avem pentru consumatorii noștri, atât un meniu dulce, care este format din rulade cu diferite umpluturi precum rulada cu ciocolată, cu vișină, mac, nucă. Avem și mix de ruladă cu vișină și mac. La fel avem produse precum Panettone, produs nou pentru consumatorii noștri. Bineînțeles aceste Panettone sunt adaptate pentru gustul cumpărătorilor noștri. I-am dat un pic de culoare și un gust autentic. La fel, sunt și produsele tradiționale pentru sărbători: crăciuneii, colăceii pentru urători”, a menționat Dorin Platon, tehnolog alimentar.

Pentru cei care nu doresc să se complice în ceea ce ține de pregătirea bucatelor de la 0, Brutăria Bardar vine cu soluții perfecte rapide și eficiente!

Mai nou am dezvoltat și produsele semifabricate congelate, care sunt plăcintele. Noi le pregătim gata de copt, după care oamenii le pot pregăti acasă, a menționat administratorul brutăriei, Victor Nistorică.

Puteți accesa pagina de facebook sau site-ul oficial pentru a comanda produsele dorite!

Ne-am gândit să ne modernizăm. Am lansat și site-ul nostru brutariabardar.md pe care foarte ușor, doar cu câteva clickuri se pot alege deliciile preferate de Crăciun și noi le livrăm gratuit în raza orașului Chișinău, direct acasă”, a adăugat administratorul.

VIDEO disponibil pe Realitatea.md.

 

Realitatea Live

29 Apr. 2025, 11:37
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
29 Apr. 2025, 11:37 // Actual //  Ursu Victor

Ucraina nu va fi obligată să restituie Statelor Unite ajutorul financiar și militar oferit după invazia rusă, în cadrul acordului privind resursele minerale, a anunțat premierul ucrainean Denîs Șmîhal. „S-a ajuns la un acord prin care în document nu va fi inclusă asistența acordată anterior semnării lui”, a transmis Șmîhal pe canalul său de Telegram, după o întâlnire cu secretarul Trezoreriei SUA, Scott Bessent. Potrivit premierului, echipele juridice lucrează în prezent la textul acordului, astfel încât acesta să respecte angajamentele europene ale Ucrainei și să nu contravină Constituției și legislației naționale.

Anterior, președintele american Donald Trump estimase că sprijinul acordat Ucrainei de la începutul războiului, în februarie 2022, a însumat circa 350 de miliarde de dolari. Casa Albă insista ca Ucraina să returneze aceste sume în cadrul unei înțelegeri ce ar include concesii majore privind resursele naturale. În urma negocierilor din aprilie, Kievul reușise să reducă suma revendicată la 100 de miliarde de dolari.

Totuși, în cadrul noii formule agreate, Washingtonul va considera acești 100 de miliarde de dolari drept contribuția americană la un viitor fond special de reconstrucție a Ucrainei și a renunțat să mai ceară rambursarea lor sau să-și asume noi angajamente de investiții.

Pe 17 aprilie, Ucraina și SUA au semnat un memorandum care confirmă intenția de a încheia un acord privind exploatarea resurselor minerale. Donald Trump anunțase semnarea oficială a acordului pentru 24 aprilie, însă acest lucru nu s-a materializat. A doua zi, liderul de la Casa Albă a cerut „semnarea imediată” a documentului, într-un mesaj postat pe rețeaua sa Truth Social.

Negocierile privind acordul au fost tensionate încă din februarie, după ce un conflict verbal între Trump și președintele ucrainean Volodimir Zelenski, la Casa Albă, a amânat discuțiile. Ulterior, administrația americană a prezentat Kievului o variantă de acord mult mai dură, incluzând solicitări precum „dreptul de primă ofertă” la investițiile în toate proiectele de infrastructură și resurse ale Ucrainei, precum și acces prioritar la achiziționarea materiilor prime.

Zelenski a reiterat în repetate rânduri că ajutorul militar american nu trebuie considerat o datorie a Ucrainei. El a subliniat că sprijinul de aproximativ 100 de miliarde de dolari a fost acordat sub formă de granturi și că nu va accepta semnarea unui acord care ar împovăra „zece generații de ucraineni” cu datorii.