„Că a luat această turnură, nimeni nu s-a așteptat, așa cum nu ne-am așteptat nici la acel val de ură care s-a precipitat în societate, asta cumva a fost mai puțin discutat, dar și asta trebuie să fie un subiect de meditație.
A fost demisă pentru episodul cela cu persoana care o asista în tot procesul acesta și mai mult a fost așa - ură colectivă morală care s-a îndreptat spre această persoană. La acel moment atât de mare era ura se proiecta și asupra Parlamentului, aceasta a depus cerere și noi am luat act de cerere”, a declarat Grosu.
Parlamentul a aprobat, pe 9 decembrie, în ședința plenară, demisia Nataliei Moloșag din funcția de Ombudsman, după un scandal legat de „consilierul proxenet”. Proiectul de hotărâre a fost aprobat de către 82 de deputați și „fără întrebări”. Asta deși în dimineața aceleiași zile, Natalia Moloșag anunța despre faptul că a solicitat anularea cererii de demisie depuse anterior în Parlamentul Republicii Moldova”.
Natalia Moloșag a demisionat pe 2 decembrie, după un scandal legat de „asistentul său personal”, un fost condamnat pentru proxenetism, despre care avocata spunea că „are menirea să o facă funcțională în noua postură”.
După acest scandal public, președinta Maia Sandu, a cărei avocată a fost anterior Natalia Moloșag, a declarat că nu o cunoaște personal, iar explicațiile acesteia „se pare că nu au fost convingătoare”.
Natalia Moloșag a fost numită în funcția de Avocat al Poporului, în cadrul ședinței Parlamentului din 23 septembrie, pentru un termen de 7 ani. Candidatura acesteia a fost votată de 57 de deputați PAS.
Natalia Moloșag a recunoscut, fiind întrebată de deputații BCS, că a reprezentat-o anterior, în calitate de avocat, pe președinta țării, Maia Sandu.
Potrivit legislației, suntem obligați să cenzurăm comentariile ce incită la ură, reprezintă atac la persoană sau conțin cuvinte necenzurate.
Vă îndemnăm la discuții decente!