„Nu am văzut nicio scrisoare, am spus acest lucru și înainte acest eveniment, nu recunoaștem alegerile, sunt neconstituționale și respectiv nu le considerăm legale sau care se merită să fie luate în calcul”, a spus Sandu.
Șefa statului a menționat că nu planifică o întâlnire cu Krasnoselski și nici nu vede „necesitatea ei”.
„Nu am această discuție sau întâlnire planificată și toate discuțiile pe care le avem în contextul rezolvării anumitor probleme ale cetățenilor de pe malul stâng se fac cu biroul de reintegrare, uneori când sunt probleme serioase, așa cum s-a întâmplat atunci când a fost criza gazelor și atunci când nu era clar dacă vor fi furnizate gaze după 1 noiembrie, atunci a fost o discuție telefonică între doamna prim-ministru și domnul Krasnoselski despre situație și despre ce facem mai departe. Nu am această întâlnire planificată și nu văd necesitatea ei. Poziția autorităților a fost exprimată foarte clar de către Ministerul de Externe așa cum cere norma și am calificat aceste gesturi ca neprietenoase, Ministerul de Externe a solicitat tuturor ambasadelor înainte de acest eveniment să nu participe și acei care au fost identificați ca potențiali așa ziși observatori au fost întorși acasă de la aeroport”, a menționat Maia Sandu.
Așa-zisul lider al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, a venit cu o scrisoare către președinta țării, Maia Sandu. Acesta solicită „o întrevedere personală sau într-un format acceptat de ambele părți” pentru a restabili dialogul dintre cele două maluri ale Nistrului.
Vadim Krasnoselski va conduce regiunea transnistreană pentru încă 5 ani. În cadrul scrutinului de la 13 decembrie, care nu a fost recunoscut de autoritățile de la Chișinău, acesta a obținut 79,4% din voturi.
Biroul politicii de reintegrare a declarat ilegale alegerile prezidențiale din stânga Nistrului.
Totodată, ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău, prin intermediul canalelor diplomatice, venit cu un apel către toți partenerii externi de a se abține de la delegarea observatorilor și participarea la acest proces nelegitim.
În ajun de alegeri, mai mulți reprezentanți ai instituțiilor civile din Rusia și membri ai organizațiilor pentru drepturile omului nu au fost lăsați să intre în Republica Moldova. Ministerul de Externe de la Chișinău a comentat situația.
Ministerul de Externe de la Chișinău califică participarea ambasadorului Federației Ruse în Moldova, Oleg Vasnețov, la așa numita „inaugurare” a liderului de la Tiraspol drept o acțiune neprietenoasă. Instituția a menționat că această poziție va fi comunicată ambasadorului Federației Ruse în timpul apropiat.
Potrivit legislației, suntem obligați să cenzurăm comentariile ce incită la ură, reprezintă atac la persoană sau conțin cuvinte necenzurate.
Vă îndemnăm la discuții decente!