Un tânăr de 19 ani din România vrea să revoluționeze piața crypto. Milionar la 19 ani și lansarea FutureCoin

27 Dec. 2021, 17:08
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
27 Dec. 2021, 17:08 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Cristian Filip, în vârstă de 19, fondatorul FutureCoin, își propune ca prin noua tehnologie să revoluționeze piața monedelor virtuale și să rezolve câteva dintre problemele existente în sistemul blockchain actual. Într-un interviu pentru Forbes.ro a oferit mai multe detalii despre planurile sale în ceea ce privește piața crypto.

FutureCoin este o criptomonedă în jurul căreia ne propunem să creăm un ecosistem de proiecte prin care să revoluționăm piața de cripto la nivel mondial. Avem în dezvoltare 12 proiecte, printre care: proiectul FuturePad, o platformă prin care proiectele de calitate pot să își execute rundele de finanțare, Coinfiles, o platformă WEB unde pot fi consultate statistici despre orice criptomonedă, ratele de schimb și volumul real din piață. Platforma se va baza pe o tehnologie de tip AI, care verifică în fiecare minut volumul real al fiecărei monede, cu ajutorul unor echipe externe numite market-makeri. Ne propunem să integrăm și un procesator de plăți în criptomonede pentru magazinele online, să creăm o infrastructură de carduri de debit și ATM-uri, pentru a crește nivelul de absorbție al criptomonedelor în FIAT pentru întreaga lume. Proiectul mai include și o bancă virtuală cu o aplicație fintech, prin care utilizatorii să poată trimite bani oriunde în lume sigur și rapid, dar și posibilitatea de creditare în criptomonede pentru investiții sau nevoi personale. Tot în cadrul ecosistemului FutureCoin se regăsește și noua tehnologie de tip BLOCKCHAIN pe care o lansăm – TRADELINK. Noua tehnologie este, în medie, de 194 de ori mai rapidă față de restul blockchain-urilor existente pe piață în acest moment și poate ajunge la un maximum de 1.000 de ori. Totodată, va fi si cea mai rentabilă platformă, cu comisioane de tranzacționare care ajung și la 2 cenți/per tranzacție. O nouă inovație va fi introducerea unui nou sistem de validare a tranzacțiilor – POT (Proof of Trade). Însă asta nu e tot, lucrăm la dezvoltarea unui browser de internet descentralizat și a unui sistem de transfer de fișiere bazat pe tehnologia blockchain (TRADELINK).”, a declarat Cristian Filip.

De asemenea, Cristian Filip mai consideră că în antreprenoriat pasiunea este foarte importantă pentru a obține rezultate pe măsură.

„Consider că acolo unde există pasiune, există și ambiție și dedicare, iar rezultatele sunt mult mai mari. Cred că este important să îmbini pasiunile cu antreprenoriatul și să îți dezvolți afacerile pe baza pasiunilor tale. Cum auzim des „flacăra pasiunii nu moare niciodată”, cred cu tărie că atunci când ești ambițios și vrei să îți duci pasiunea la un cu totul alt nivel, devii un „animal” care nu se mai poate opri din setea succesului.”

La doar 19 ani, tânărul este milionar și a investit la bursă, în imobiliare și criptomonede.

A început a face primii bani din marketing, iar mai târziu și-a lansat propria afacere.

Realitatea Live

23 Feb. 2025, 10:08
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
23 Feb. 2025, 10:08 // Actual //  Ursu Victor

Statele Unite se confruntă cu o criză severă a ouălor, provocată de o epidemie extinsă de gripă aviară care a decimat populațiile de păsări de curte. Această situație a dus la creșteri semnificative ale prețurilor, raționalizare în magazine și dificultăți pentru consumatori și afaceri, notează avinews.com.

Epidemia, începută în 2022, a afectat aproape 129 de milioane de păsări în SUA, reducând drastic producția de ouă. Virusul s-a răspândit în peste 970 de efective din 17 state, provocând perturbări majore în lanțul de aprovizionare. Departamentul american al Agriculturii (USDA) depune eforturi pentru a izola virusul, însă efectele rămân severe.

Pentru a stabiliza piața, Turcia a început să exporte 15.000 de tone de ouă către SUA, echivalentul a 33 de milioane de kilograme. Acest acord preliminar, valabil până în iulie 2025, va aduce Turciei venituri de 26 de milioane de dolari.

Conform indicelui prețurilor de consum, prețul ouălor în SUA a crescut cu 15,2% din decembrie până în ianuarie. În decembrie, o duzină de ouă mari de categoria A avea un cost mediu de 4,95 dolari, față de 4,15 dolari luna precedentă. În California, prețul a atins un record de 9,17 dolari pentru 12 ouă, pe 14 februarie.

Această criză evidențiază fragilitatea lanțurilor de aprovizionare și dependența pieței de soluții externe pentru a evita escaladarea prețurilor. Importurile din Turcia reprezintă o măsură temporară, însă experții avertizează că este necesară o restructurare a producției interne pentru a preveni viitoare crize.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!