‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 31 mai, 2024
24.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriGrupul Purcari preia o companie specializată în reciclarea deșeurilor din România

Grupul Purcari preia o companie specializată în reciclarea deșeurilor din România

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Consiliul Concurenței din România a autorizat tranzacția prin care producătorul de vinuri Crama Ceptura SRL, parte a grupului Purcari, intenționează să preia compania EcoSmart Union SA, cu activități în reciclarea deșeurilor.

Potrivit Mold-street, este a doua tranzacție anunțată în decurs de o lună, cu implicarea Cramei Ceptura, care la începutul acestei luni, a cumpărat Vinoteca Gherasim Constantinescu, localizată în comuna Merei, județul Buzău, un producător de struguri din Dealu Mare, România.

Crama Ceptura, deținută în totalitate de Purcari Wineries Plc, are ca obiect principal de activitate fabricarea vinurilor din struguri, activitatea de producere a vinurilor fiind desfășurată în zona Dealu Mare, județul Prahova.

EcoSmart oferă servicii care urmăresc asigurarea suportului necesar societăților comerciale pentru a atinge obiectivele de reciclare a deșeurilor din plastic, metal, hârtie și carton, lemn, sticlă, impuse de legislație, punând la dispoziția operatorilor economici interesați soluții personalizate în funcție de nevoile acestora.

La 30 septembrie 2021, Purcari avea o participație de 55% la EcoSmart Union SA. Compania specializată în managementul deșeurilor a avut anul trecut o cifră de afaceri de 17,6 milioane euro și un profit de 238 de mii de euro.

Purcari Wineries Plc (brandurile Purcari, Crama Ceptura, Bostavan și Bardar) este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri și brandy din Europa Centrală și de Est.

‹ adv ›

Grupul gestionează circa 1,350 de hectare de podgorii și operează patru platforme de producție în România și Moldova.

Grupul este lider în segmentul de vinuri premium din România, cu o cotă de circa 25% și cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrând în peste 30 de țări.

Purcari Wineries este listată din februarie 2018 la Bursa de la București și a încheiat primele nouă luni din 2021 cu un profit net de 39,8 milioane de lei românești, în creştere cu 55% faţă de aceeaşi perioadă din 2020, în timp ce veniturile au avansat cu 20% la 166,5 milioane de lei românești.

‹ adv ›

Din februarie 2018, Grupul este listat la Bursa de Valori Bucuresti (simbol WINE).

În 2021, acţiunile Purcari Wineries s-au apreciat cu 35%, la un rulaj de 142,1 milioane de lei. Capitalizarea ajunge la 594 de milioane de lei românești, conform datelor Bursei.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›