SIS da, Grădinaru ba. Slusari: „Pentru a apăra o sculă a lui Plahotniuc, deputatul PAS îl atacă mișelești pe Dinu Plîngau și familia acestuia”

Fostul deputat al Platformei DA, Alexandr Slusari, îl acuză pe deputatul PAS, Vasile Grădinaru, că îl apără pe Dorel Musteață și îl atacă „mișelește” pe Dinu Plîngău. Reacția lui Slusari vine după ce ieri, deputatul PAS, a declarat în cadrul unei emisiuni TV, la care a participat și Plîngău, că nota de la SIS, ce-l vizează și pe Musteață este falsă. „Domnule Grădinaru, las pe sovestea și competența dvs fraza despre nota informativă SIS, care chipurile este falsă. Deși toata țara a auzit că instituția a recunoscut autenticitea acestui document”, a scris Slusari pe Facebook.

Foto: colaj
„Stimați cetățeni, cum am ajuns noi așa de repede în aceasta situația ridicolă ? Pentru a apăra o sculă a lui Plahotniuc, judecătorul Dorel Musteață, deputatul PAS îl atacă mișelești pe Dinu Plîngau și familia acestuia !

Domnule Grădinaru, las pe sovestea și competența dvs fraza despre nota informativă SIS, care chipurile este falsă. Deși toata țara a auzit că instituția a recunoscut autenticitatea acestui document. Nici nu vă întreb unde ați fost dvs dimineață , 27 august, când 2 mii de polițiști i-au ridicat pe sus pe Dinu Plîngău cu colegii lui din Platforma DA, PAS și societate civilă.
Eu doar vreau să vă întreb, dacă cunoașteți, ce a făcut în acea perioada Dorel Musteață?

Vă spun. Ședea în CSM-ul lui Plahotniuc și pregătea promovarea pe prietenul lui Poalelungi la Curtea Constituțională. Împreună cu Cormeliu Gurin. Ca acești doi, alături de alte 4 marionete în 2019 să organizeze dualitatea puterii în stat cu confruntări civice. Mai apoi domnul Musteață a mai reușit să aprobe candidatura lui Ion Druță în funcția de președinte CSJ. Dar anterior dânsul a acceptat pornirea dosarului penal pe Domnica Manole. Continuăm sau este suficient, domnule Grădinaru?

Este urât, ceea ce se întâmplă ! Cumva tot mai mult să simte că timpurile bune se mențin pentru Dorel Musteață, Ghenadii Plămădeală, Nina Cernat, Viorel Morari, Aureliu Ciocoi și alți cameleoni politici și oameni ai lui Plahotniuc, Platon, Dodon. Iar cei din Platforma DA pentru consecvența și verticalitatea se aleg cu linșaj mediatic, plângeri penale și urmăriri neoficiale. Нам не привыкать. Dar acest lucru il vede societate și mai devreme sau mai târziu va veni și pedeapsa!”, a scris acesta.

La sfârșitul lunii noiembrie, Dinu Plîngău denunța presiuni și intimidări. „Dorel Musteață, împreună cu băieții de la MAI mi-au trimis un semnal să am grijă de familia mea. Pe unele portaluri dubioase, care l-au slujit pe Plahotniuc, au apărut mai multe falsuri”, a scris Plîngău pe rețele.

Parlamentul a desemnat pe 4 noiembrie 2021, doi noi judecători la CSJ. Candidatura lui Dorel Musteață a fost susținută de 52 de deputați, iar a lui Ghenadie Plămădeală de 55 de parlamentari.

În cazul lui Ghenadie Plămădeală, raportul asupra proiectelor de hotărâre nu a întrunit numărul suficient de voturi, iar aprobarea sa a rămas la latitudinea plenului Parlamentului.

Decizia a fost criticată de juristul Nicolae Eșanu, fostul deputat al Platformei DA, Dinu Plîngău, fostul procuror al mun. Chișinău Ivan Diacov și de către fostul președinte al CC, Alexandru Tănase.

Președinta Comisiei parlamentare Juridice, Numiri și Imunități, Olesea Stamate, a venit cu unele explicații, după criticile din spațiul public.

Totodată, deciziile majorității PAS au stârnit un schimb de replici între foștii colegi de Bloc, Dinu Plîngău și Sergiu Litvinenco.

Președinta Maia Sandu susține că nu îl cunoaște pe Ghenadie Plămădeală, judecător promovat la CSM, iar de Dorel Musteață, la fel desemnat judecător la CSJ, a auzit, fiind în CSM. Întrebată despre votul din Parlament, președinta a menționat că evaluarea externă va începe anume la CSJ și doar după ce vor trece filtrul se va decide dacă cei doi, inclusiv, merită sau nu să se regăsească în această instituție.


Pub