Companiile aeriene globale se pregătesc pentru perioada de volatilitatea indusă de Omicron

05 Dec. 2021, 13:48
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
05 Dec. 2021, 13:48 // Actual //  bani.md

Companiile aeriene se pregătesc pentru o nouă rundă de volatilitate cauzată de varianta Omicron a COVID-19, care le-ar putea forţa să îşi ajusteze programele şi destinaţiile în scurt timp şi să se bazeze mai mult pe pieţele interne acolo unde este posibil, conform Reuters, citat de Ziarul Finaciar.

Mulţi călători şi-au rezervat deja călătorii pentru perioada Crăciunului, un sezon de vârf pentru companiile aeriene, dar există îngrijorări tot mai mari în industrie cu privire la întreruperea rezervărilor viitoare şi la noi întârzieri în redresarea călătoriilor de afaceri.

Fitch Ratings a declarat că a redus previziunile privind traficul global de pasageri pentru 2021 şi 2022, apariţia unor noi variante precum Omicron subliniind probabilitatea ca volatilitatea să se menţină pentru companiile aeriene.

„Se simte un pic ca şi cum ne-am întors la situaţia de acum un an şi asta nu este o perspectivă grozavă pentru industrie şi nu numai”, a declarat miercuri Deidre Fulton, partener la compania de consultanţă MIDAS Aviation, în cadrul unui webinar al industriei.

Impactul Omicron va varia în funcţie de ţară şi regiune, datorită naturii diverse a companiilor aeriene globale, precum şi a modelelor lor de afaceri.

Realitatea Live

Evenimentul de Prezentare a celei de-a II-a ediții a CODEX-ului Constituțional
Conferința dedicată ’’Rezultatelor proiectului în domeniul digitalizării afacerilor pezentate la CCI a RM’’
25 Feb. 2025, 10:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
25 Feb. 2025, 10:00 // Actual //  Ursu Victor

Uniunea Europeană a înaintat Ucrainei o ofertă pentru încheierea unui parteneriat „reciproc avantajos” privind accesul la resursele critice pe care le deține Kievul, a anunțat comisarul european pentru strategie industrială, Stéphane Séjourné.

„Douăzeci și unu dintre cele 30 de materiale critice de care Europa are nevoie pot fi furnizate de Ucraina în cadrul acestui parteneriat reciproc avantajos”, a declarat Séjourné, fără a specifica exact despre ce resurse este vorba. Oficialul european a prezentat propunerea în timpul unei vizite la Kiev, pe 24 februarie, subliniind că Uniunea Europeană nu va insista asupra unui acord care să fie în detrimentul Ucrainei.

Președintele Consiliului European, António Costa, a precizat că Uniunea Europeană nu intenționează să condiționeze sprijinul financiar și militar oferit Ucrainei de accesul la resurse naturale. „În ultimii trei ani, Uniunea Europeană a fost un susținător major al Ucrainei, iar acest sprijin este destinat atât ucrainenilor, cât și securității europene”, a afirmat Costa.

Oferta Uniunii Europene vine pe fondul unor discuții controversate între Ucraina și SUA privind accesul americanilor la resursele naturale ale Ucrainei.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a propus inițial un acord prin care Ucraina să ofere acces la exploatarea resurselor de pământuri rare în schimbul sprijinului militar american. Președintele SUA, Donald Trump, a cerut ca Ucraina să ramburseze 500 de miliarde de dolari, sumă pe care Washingtonul ar fi cheltuit-o pentru sprijinirea Ucrainei.

Cu toate acestea, în varianta propusă de administrația americană, nu s-au inclus garanții de securitate pentru Ucraina, ceea ce l-a determinat pe Zelenski să refuze semnarea acordului. Președintele ucrainean a declarat că nu va recunoaște această datorie: „Ne-am înțeles cu președintele Joe Biden că ajutorul american este un grant, nu un împrumut. Nu vom accepta să plătim aceste sume, care ar împovăra zece generații de ucraineni.”

În ciuda divergențelor publice, Trump a afirmat că SUA și Ucraina sunt aproape de un acord, iar documentul ar putea fi semnat în următoarele două săptămâni, în timpul unei vizite a lui Zelenski la Washington. Totuși, surse din cadrul CNN au raportat că anumite detalii tehnice, inclusiv garanțiile de securitate, vor fi discutate ulterior.

Această dinamică evidențiază complexitatea negocierilor și divergențele de interese dintre Ucraina și aliații săi, atât din Uniunea Europeană, cât și din SUA.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!