Firma de social media a lui Trump strânge 1 miliard de dolari de la investitori

05 Dec. 2021, 20:11
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
05 Dec. 2021, 20:11 // Actual //  bani.md

Noua firmă de social media a lui Donald Trump a anunţat că a strâns 1 miliard de dolari de la investitori, înainte de listarea planificată la bursă, relatează BBC, citat de Ziarul Financiar.

Grupul Trump Media & Technology Group lucrează pentru a lansa o aplicaţie de social media numită Truth Social la începutul anului viitor.

Aceasta vine în contextul în care Trump nu are acces pe Twitter şi Facebook în urma atacului asupra Capitoliului din ianuarie.

„Un miliard de dolari trimite un mesaj important către Big Tech că cenzura şi discriminarea politică trebuie să înceteze”, a declarat grupul. „Pe măsură ce bilanţul nostru se extinde, Trump Media & Technology Group va fi într-o poziţie mai puternică pentru a lupta împotriva tiraniei Big Tech.”

Trump a anunţat planul de a lansa Truth Social la începutul acestui an, spunând că va permite conversaţii „fără discriminare pe baza ideologiei politice”.

Grupul Trump Media & Technology Group a încheiat un parteneriat cu Digital World Acquisition, pentru această afacere.

Sâmbătă, companiile au declarat că au strâns 1 miliard de dolari de la „un grup divers de investitori instituţionali”, fără a dezvălui cine sunt aceştia. Potrivit rapoartelor, compania de social media este evaluată acum la aproape 4 miliarde de dolari.

Anunţul subliniază capacitatea fostului preşedinte american de a atrage un sprijin financiar puternic, în ciuda controverselor din jurul perioadei în care a fost la conducerea SUA.

Trump a fost interzis pe principalele platforme de socializare după atacul din 6 ianuarie comis de susţinătorii săi asupra Capitoliului din Washington. Acesta a avut loc după ce Trump a făcut afirmaţii, fără dovezi, privind o fraudă generalizată în alegerile prezidenţiale de anul trecut.

Multe firme de pe Wall Street au refuzat oportunitatea de a investi în noua afacere a fostului preşedinte, potrivit Reuters. Dar unele fonduri speculative, firme de investiţii familiale şi persoane fizice cu averi mari au susţinut-o.

Trump avea 89 de milioane de urmăritori pe Twitter, 33 de milioane pe Facebook şi 24,5 milioane pe Instagram în momentul în care a fost blocat, potrivit unei prezentări de pe site-ul companiei sale.

Trump a oferit în mod repetat indicii că ar putea candida din nou la preşedinţie în 2024.

Truth Social este programată pentru o lansare în primul trimestru al anului 2022. Este prima din cele trei etape ale planului Trump Media, urmată de un serviciu de abonament video la cerere numit TMTG+, care va cuprinde divertisment, ştiri şi podcasturi, potrivit comunicatului de presă.

Realitatea Live

Lilia Ivanov, directoarea Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare și Ana Costaș, conferențiar universitar la Departamentul de Matematică, UTM, invitați la emisiunea Consens Național
24 Feb. 2025, 15:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
24 Feb. 2025, 15:33 // Actual //  Ursu Victor

Uniunea Europeană a adoptat cel de-al 16-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, ca răspuns la împlinirea a trei ani de la invadarea Ucrainei. Printre noile măsuri, 13 bănci rusești au fost deconectate de la sistemul internațional SWIFT. Deși numele acestora nu au fost dezvăluite, Comisia Europeană a precizat că este vorba despre „bănci regionale importante pentru sistemul financiar și bancar rus”. De asemenea, pentru prima dată, UE a impus interdicții asupra tranzacțiilor cu instituții financiare și de credit înregistrate în afacerea Rusiei, care utilizează Sistemul de Transfer al Informațiilor Financiare (SPFS) al Băncii Centrale a Rusiei.

În plus, Uniunea Europeană a interzis importul de aluminiu primar din Rusia, măsura urmând să intre în vigoare peste un an. În perioada de tranziție, statele UE vor putea achiziționa până la 275.000 de tone de aluminiu din Rusia. Totodată, UE a adăugat alte 74 de nave, majoritatea petrolierelor, pe lista neagră a „flotei ascunse” a Kremlinului. În total, 153 de nave sunt acum sub sancțiuni europene.

De asemenea, Uniunea Europeană a interzis operațiunile cu porturi și aeroporturi rusești utilizate pentru ocolirea plafonului de prețuri la petrol și pentru transportul de componente pentru drone și rachete.

În continuare, UE a inclus în lista neagră 48 de persoane fizice și 35 de entități juridice „responsabile pentru acțiuni ce amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei”. Sancțiunile vizează și 53 de companii din India, Kazahstan, China, Emiratele Arabe Unite, Singapore, Turcia și Uzbekistan, implicate în ocolirea restricțiilor comerciale și achiziționarea de produse sensibile.

În plus, Uniunea Europeană a interzis livrările de software, echipamente și tehnologii destinate extracției de petrol și gaze în Rusia. Aceleași restricții au fost aplicate și pentru consolele de jocuri, folosite pentru controlul dronelor. De asemenea, a fost extinsă lista substanțelor interzise pentru export în Rusia, inclusiv precursori chimici, crom și diverse produse utilizate în industria de apărare.

Uniunea Europeană a interzis și difuzarea a opt canale de televiziune rusești, printre care EADaily, Lenta, NewsFront, RuBaltic, SouthFront, „Fondul de cultură strategică” și „Steaua Roșie”. Acestea sunt acuzate că au avut un rol important în sprijinirea și propagarea războiului agresiv al Rusiei împotriva Ucrainei, dar și în destabilizarea țărilor vecine și a statelor membre ale Uniunii Europene.

Comentând aceste noi sancțiuni, șefa diplomației UE, Kaja Kallas, a subliniat că, în contextul negocierilor de pace, trebuie „să plasăm Ucraina într-o poziție cât mai puternică”, iar „sancțiunile oferă pârghii de presiune”. „Deja trei ani, Rusia bombardează neobosit Ucraina, încercând să cucerească teritorii străine… Nu există niciun dubiu cine este agresorul, cine trebuie să plătească și să răspundă pentru acest război”, a încheiat Kallas.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!