EdTech Hackathon și-a desemnat echipele câștigătoare

Timp de 72 de ore, pasionatele și pasionații de educație au lucrat împreună pentru a crea soluții digitale pentru inovarea acestui domeniu. În regim online, pe 18-21 noiembrie echipele au beneficiat de training despre tendințele în educație și pitching s-au conectat cu mentori/e și au lucrat la un concept pe care l-au prezentat la evenimentul final, Demo Day.

Foto: EdTech Hackathon

În provocarea EdTech Hackathon s-au înregistrat peste 60 de persoane din diferite domenii. Cei mai mulți înregistrați erau studenți/te (30) profesoare/ri (16), specialiști/te IT (11), marketeri/e (7), designeri/e (6) ș.a.  

Echipele au participat în cadrul a trei sesiuni, două fiind de training oferite de Catherine Santamaria pe subiectul de pitching, unde participanții au avut șansa de a afla câteva sfaturi și trucuri despre cum să creeze o prezentare memorabilă. Următoarea sesiune de instruire cu Meghan Michaud privind tendințele în educație, a fortificat cunoștințele participantelor și participanților prin exemple de diferite aspecte ale educației și modul în care aceasta este implementată în SUA, în special după pandemie.

În cadrul evenimentului a mai fost organizat și un panel de discuție cu câțiva invitați ce activează în domeniul educației sau au activități aferente cu acesta: profesorii Tatiana Verdeș, Alex Leahu; fondatoarea Edu Tolk - Michelle Iliev, managera de proiect „Tekwill în fiecare școală” - Tatiana Alexeev și Corporate Social Responsibility Manager la Orange, Cristina Mîndrescu. S-au identificat și discutat principalele probleme care sunt întâmpinate în educația din Republica Moldova. Panelul a fost moderat de jurnalista Ana Sârbu.

În cadrul evenimentului au mai fost efectuate și sesiuni de mentorat cu experte și experți ce au venit cu feedback și sfaturi ca ideile dezvoltate să fie cât mai realist de implementat. Mentorii implicați: Roman Știrbu, CEO la Simpals; Michelle Iliev, fondatoarea Edu Tolk; Vasile Granaci, antreprenor în serie; Dana Muntean, Client Partner; Roman Gluck, Product Manager la Pentalog; Victoria Ouș, Partnership & Talent Lead la Codam College, Catherine Santamaria, directoare la Rice Business Plan Competition; Megan Michaud, designeră și educatoare.

Lista cu ideile dezvoltate în hackathon:

  • EduKids - o platformă care va organiza cursuri online de parenting, multidisciplinare (psihologie, pediatrie, sexologie);

  • Troodon - platformă Learn-To-Earn unde studenții pot studia, își pot avansa abilitățile și pot câștiga bani pentru viitorul lor;

  • PROFET - aplicație focalizată pe gestiunea corectă a finanțelor;

  • Emood - aplicație ce permite profesorilor să controleze starea lor emoțională;

  • PlayEDU - produs digital bazat pe ”gamification” destinat celor care dezvoltă programe educaționale online, un fel de DnD pentru orientarea profesională a tinerilor;

  • School Schedule Generator - un generator online de orar școlar pentru a facilita munca administrației;

  • Rate your Toilet - platformă pentru aprecierea stării WC-urilor din școlile publice din țară;

  • School of Informatics and Robotics - școală de informatică și robotică pentru elevi;

  • Dolfy - software ce presupune o simulare pentru studenții ce învață business.

Opt echipe au prezentat ideile finale în cadrul evenimentului Demo Day, iar acestea au fost apreciate de membrii juriului Adrien Henni, cofondator și CEO la East-West Digital News, Răzvan Crăciunescu, profesor la Universitatea Politehnica din București și Kardo Sharifi, Project Manager la Dreamups.

Învingătorii evenimentului:

Pe locul trei s-a clasat echipa cu ideea Rate your Toilet - platformă concepută de Iulia Nazaria și Tatiana Doroschevici. Locul doi a fost cucerit de echipa PlayEDU, în frunte cu echipa: Denis Veleaev, Sofia Lisnic, Aina Idrisova, Tcaciuc Cătălin, Cozma Adina.

Câștigătorii hackathonului au fost Serghei Tcacenco și Cristian Galațchi, învingând cu soluția „Dolfy”, destinată studenților ce învață business.

Echipele ce au locuri fruntașe, au câștigat participare gratuită în acceleratorul idea-stage pentru startup-uri Upcelerator, dar și cadouri din partea Orange Systems.

EdTech este organizat de acceleratorul de afaceri și inovație Dreamups, partener general Orange Systems. Acest hackathon este finanțat printr-un grant oferit de Ambasada SUA la Chișinău. 


Pub