(stop cadru) Numirea lui Musteață la CSJ, criticată dur de opoziție. Bolea: Prin hotărârile voastre se transformă în Curtea Supremă de живодёры

Opoziția a criticat dur astăzi la ședința Parlamentului numirea președintelui interimar al CSM, Dorel Musteață, la CSJ. Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Vasile Bolea le-a spus parlamentarilor PAS să fie „responsabili” pentru oamenii care îi promovează în funcții, ca „Curtea Supremă de Justiție să nu se transforme în Curtea Supremă de живодёры”, a spus Bolea.

Foto: Captură de ecran

„Omul sfințește locul și dumnevoastră trebuie să fiți responsabili pentru acei oameni care îi promovați în funcții, să nu se primească ca Curtea Supremă de Justiție care este ea astăzi, nefuncțională, din cauza că nu sunt numărul suficient de judecători care activează acolo, să se transforme prin hotărârile voastre în Curtea Supremă de живодёры”, a declarat Vasile Bolea.

Președintele interimar al CSM, Dorel musteață a fost numit judecător la Curtea Supremă de Justiție. Parlamentul a susținut candidatura acestuia cu 52 de voturi pentru. Totodată, și Ghenadie Plămădeală a fost numit în funcția de judecător la CSJ. Candidatura acestuia a fost susținută cu voturile a 55 de deputați.

Juristul Nicolae Eșanu a venit cu un comentariu după ce Comisia Juridică Numiri și Imunități a decis să aprobe candidatura lui Dorel Musteață la funcția de judecător la CSJ. „Mă întreb cum asta este posibil, în condițiile în care articolul 20 alin. 3/2 din Legea cu privire la CSM interzice în mod expres acest lucru”, a scris Eșanu, astăzi, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, președinta Comisiei parlamentare Juridice, Numiri și Imunități, Olesea Stamate, a venit cu unele explicații.

Și fostul deputat, Dinu Plîngău, a criticat avizul Comisiei Numiri și Imunități privind numirea președintelui interimar al CSM, Dorel Musteață, la CSJ. „Asta-i reforma justiției?”, se întreabă acesta.

Președintele interimar al CSM va fi propus Parlamentului pentru a fi numit judecător la Curtea Supremă de Justiție. Comisia Juridică Numiri și Imunități i-a aprobat astăzi candidatura.

În luna iunie, CSM a decis ca Dorel Musteață să asigure interimatul funcției de președinte al Consiliului.

Avizul Comisiei Juridice Numiri și Imunități privind numirea președintelui interimar al CSM, Dorel Musteață, la CSJ a provocat noi discuții. Fostul procuror al mun. Chișinău, Ivan Diacov, susține că „Musteață a „ajutat” la demolarea Procurorului General, iar acum trebuie cumva remunerat”. Cu o reacție a venit și fostul președinte al CC, Alexandru Tănase.


Pub