luni, 3 iunie, 2024
22.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialePrecea - noua semănătoare rapidă cu precizie înaltă de la Amazone, acum în Moldova

Precea – noua semănătoare rapidă cu precizie înaltă de la Amazone, acum în Moldova

Recomandate

Noua semănătoare Amazone Precea, una dintre cele mai performante de pe piață, este disponibilă în Republica Moldova datorită companiei Agromotor Premium – dealer exclusiv al tehnicii Amazone pe teritoriul țării.

Amazone Precea are mai multe avantaje integrate, în special viteza de lucru de până la 15 km/oră, precizie înaltă, dar și sistemul de selectare a suprapresiunii integrat eficient – unul dintre punctele forte al Precea.

Performanța semănătorii Amazone Precea va putea fi apreciată de producători în cadrul Agritehnica.

Cum funcționează sistemul performant integrat în Amazone Precea

Principiul de lucru este orientat spre a oferi eficiență și precizie maximă:

Turbina generează fluxul de aer care conduce sămânța din buncăr în partea din față a discului selector, care închide ermetic unitatea de măsurare. În timpul rotației discului selector, semințele de porumb se lipesc de găurile din disc și sunt preluate. 

Semințele de porumb lipite pe disc trec de un selector pe trei niveluri. Dacă există mai multe semințe într-un orificiu, cele excedentare sunt evacuate pentru a păstra doar una.

Selectorul poate fi reglat (opțional) din terminal, chiar de pe scaunul tractorului. Odată ce semințele de porumb au fost separate și selectate, acestea sunt direcționate către tubul de aruncare. 

În acest moment, presiunea de apăsare pe discul de selecție este întreruptă și sămânța este propulsată în tubul de aruncare. Un optosenzor, montat ca dotare standart, monitorizează selecția, afișează golurile și dublările de semințe la terminalul tractorului.

Indiferent dacă este semănată rapiță sau porumb, senzorul optic poate fi utilizat universal și nu este necesară nicio modficare.

Pentru a optimiza și automatiza în continuare selecția, Precea este echipată cu reglarea automată a răzuitorului SmartControl

Senzorul optic recunoaște golurile și dublările din fiecare rând și corectează automat carențele

Munca șoferului este mai ușoară, sunt evitate lipsurile accidentale și dublările, iar selectarea semințelor pe fiecare disc este optimizată sută la sută. 

Discul de deschidere taie brazda perfect, iar sămânța este propulsată în brazdă și încorporată cu precizie datorită roții de captare. Fiecare sămânță este oprită și plasată asigurând un contact puternic dintre sol și semințe.

O caracteristică specială este etanșeitatea separării suprapresiunii. Discul de separare se sprijină pe camera de presiune. Camera de presiune se rotește odată cu discul de selecție, evitând astfel fricțiunea discului la nivelul etanșării camerei de presiune. 

Astfel, Amazone Precea permite un cuplu minim și nu necesită generator pentru a alimenta elementele cu energie electrică

Acest sistem deschide, de asemenea, posibilități complet noi pentru acționarea mecanică în ceea ce privește viteza de lucru și precizia.

Precea Special și Precea Super – două versiuni

Precea Special, datorită sistemului SpeedShaft, permite viteze de până la 12 km/oră, asigură o uzură minimă, combină o separare de mare viteză cu o acționare mecanică. Unitatea este asigurată prin intermediul arborelui Flex. 

Aceasta se rotește conform parametrilor setați, chiar și la viteze mari. Întreținerea unității este foarte ușoară, deoarece toate componentele sunt lubrifiate permanent pe toată durata exploatării.

Unitatea mecanică inovatoare generează o creștere a eficienței de 15-25% comparativ cu sistemele comparabile din acest segment.

Precea Super cu acționarea electrică ElectricDrive permite ca fiecare unitate de măsurare să fie acționată de un motor electric. Norma de semănat este astfel ajustată convenabil direct pe terminal. 

Fluxul poate fi ușor adaptat în mod automat în funcție de specificul fiecărei parcele, utilizând hărțile aplicației. De asemenea, puteți ușor să controlați stoparea distribuirii semințelor către rândul ales sau zona indicată.

Acționarea electrică face posibilă și creșterea individuală a productivității obținute de pe anumite rânduri, cum ar fi cele amplasate la marginea parcelei sau cele din zona de suprapunere. 

Dotată cu discuri PreTeC Mulch Seeds

Discul PreTeC este potrivit în special pentru însămânțarea pe sol pregătit fin sau sub mulci. Are o presiune maximă de încorporare de 220 kg cu reglare mecanică sau 400 kg datorită hidraulicii.

Dotarea este necesară pentru a-i oferi o versatilitate mare și o bună capacitate de pătrundere, chiar și în cele mai compacte soluri, iar încorporarea calitativă a semințelor este realizată datorită unității cu disc dublu și rolelor de primire a seminței și închidere a rândurilor.

Setarea adâncimii de semănat

Adâncimea de semănat este setată individual, roata de recepție nu mai este folosită. 

Presiunea de săpare a solului este reglată separat, fie mecanic prin intermediul unui arc pe fiecare element, fie hidraulic, controlată de la distanță de pe scaunul tractorului. Presiunea aplicată și unghiul de deschidere al rolelor în formă de V, de închidere a rândului sunt, de asemenea, foarte ușor de reglat fără scule.

În funcție de condițiile solului și de cultura anterioară, pot fi necesare echipamente suplimentare pentru PreTeC. Producătorul german oferă produse de curățare și de îndepărtare a resturilor. 

Dispozitivul suplimentar îndepărtează bulgări mari sau pietrele de pe suprafața semănată, fiind înlăturate paiele sau resturile de plante de pe rândul semănat.

Semințele și fertilizarea localizată

Buncărele pentru semințe oferă o capacitate de 55 de litri. Unul dintre capacele buncărului încorporează un jgheab pentru a facilita golirea semințelor rămase.

Buncărul de semințe și selectorul se golesc rapid fără scule. Jgheabul este montat pe ambele părți ale carcasei selectorului. 

Buncărul de semințe este, de asemenea, echipat cu un senzor al nivelui de umplere pentru a informa operatorul la timp despre scăderea nivelului de semințe în partea de jos a buncărului.

Opțional, Amazone oferă fertilizare localizată datorită tehnologiei Double-Shoot. Dacă semănătoarea Precea este echipată cu Double-Shoot, denumirea mașinii include literele „CC”, de exemplu Precea 4500-2CC. 

În funcție de model și echipament, este integrat un buncăr mare pentru îngrășăminte de 950 litri sau 1250 litri. Cu deschiderea mare de 225 mm lățime și 70 mm adâncime, umplerea buncărului este la fel de confortabilă ca umplerea cupei încărcătorului frontal. 

Orificiile mari de control din spatele buncărului pentru îngrășăminte facilitează umplerea. Buncărul protejează bine îngrășămintele de praf, iar forma acestuia permite un flux bun al îngrășămintelor și un minim de reziduuri. Nivelul de umplere poate fi verificat de senzorii corespunzători.

Măsurarea cantității îngrășămintelor se realizează prin sistemul de măsurare Precis de pe SmartCenter. Rata de îngrășământ poate fi modificată cu ușurință prin terminal sau, dacă este necesar, automat.

Calibrarea se efectuează prin intermediul terminalului principal sau al TwinTerminalului direct pe aparat. Doza de îngrășământ poate fi, de asemenea, reglată și antrenată mecanic.

Îngrășământul este dozat individual pentru fiecare rând și transportat rapid printr-un flux de aer către aparatele de fertilizare cu dublu disc FerTeC Twin, adâncimea cărora poate fi reglată individual. Astfel se evită blocajele și se asigură un flux continuu de îngrășăminte.

Direcție ergonomică

Compatibilă cu Isobus, semănătoarea Precea poate fi controlată prin intermediul AmaTron 4 și AmaPad 2, altor sisteme disponibile pe piață sau prin intermediul tractorului. 

Controlul face posibilă în special monitorizarea și adaptarea foarte ușoară a dozei de îngrășăminte și a cantității la hectar. Parametrii, cum ar fi cantitățile, duplările și golurile sunt afișate pe terminal. 

Monitorizarea cu terminalul AmaCheck specific mașinii permite, de asemenea, monitorizarea optimă a distribuirii, pentru Precea cu acționare mecanică.

Variante de șasiu

Precea 4500-2 și 4500-2CC sunt montate pe un cadru telescopic. Separatoarele sunt atașate la acest cadru cu un profil special. 

Clientul are de ales între un singur cadru telescopic, dublu telescopic și un cadru telescopic variabil. Pe cadrele telescopice simple și duble, componentele sunt montate pe o distanță fixă ​​între rânduri.

De fapt, de exemplu, cele 6 rânduri ale Precea 4500-2 pentru însămânțarea porumbului au o distanță fixă ​​între rânduri de 75 cm. 

Semănătoarea Precea permite reglarea distanței dintre rânduri de la 45 cm la 80 cm. În timp ce cadrul unic telescopic are o lățime de transport de peste 3 m, iar lățimea de transport a cadrului telescopic dublu este de 3 m. 

Cuplarea rapidă a semănătorii

Datorită sistemului de cuplare rapidă QuickLink, Precea 3000-ACC poate fi combinată cu utilaje de lucrare a solului. Astfel, Precea poate fi montată pe un cultivator rotativ Cultimix KX sau KG pentru semănarea porumbului la o singură trecere. 

Datorită sistemului de cuplare rapidă QuickLink, cuplarea Precea este rapidă și fără probleme.

 

Microgranulator

Un microgranulator de 17 litri cu unitate de dozare proprie permite utilizarea diferitelor produse microgranulate precum îngrășăminte cu microelemente, insecticide, etc. 

Trei bobine de dozare diferite sunt oferite pentru adaptarea la fiecare din aceste produse. Microgranulele pot fi dispersate în diferite moduri, fie direct pe rând cu sămânța, fie deasupra brazdei închise. 

Este posibilă monitorizarea și dozarea corectă a cantității inclusiv la capetele rândurilor sau în zonele unde acestea se suprapun. Microgranulatorul este controlat de Isobus.

Primele semănători vândute sunt Precea 3000 fixă ​​și Precea 4500-2 telescopică, cu acționare mecanică sau electrică. Semănătoarea compactă de precizie Precea 3000-A este disponibilă doar cu un motor electric.

Pentru mai multe detalii, accesați site-ul agromotorpremium.md.

Agromotor Premium
Agromotor Premium
Dealer oficial și exclusiv în Republica Moldova al brand-urilor germane Deutz-Fahr și Amazone, semănătorile Sola, utilajele italiene Sicma și balotierele italiene Mascar.

Citește și ›

Advertoriale